Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Adéla Filová.  STRANA 1 STRANA 1  STRANA 2 STRANA 2  STRANA 3 STRANA 3  STRANA 4 STRANA 4  STRANA 5 STRANA 5.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Adéla Filová.  STRANA 1 STRANA 1  STRANA 2 STRANA 2  STRANA 3 STRANA 3  STRANA 4 STRANA 4  STRANA 5 STRANA 5."— Transkript prezentace:

1 Adéla Filová

2  STRANA 1 STRANA 1  STRANA 2 STRANA 2  STRANA 3 STRANA 3  STRANA 4 STRANA 4  STRANA 5 STRANA 5

3 Vesnice Prlov se nachází na území okresu Vsetín a náleží pod Zlínský kraj. Příslušnou obcí s rozšířenou působností je rovněž okresní město Vsetín. Obec Prlov se rozkládá asi dvanáct kilometrů jižně od Vsetína. Dle regionálního turistického členění patří do oblasti Beskydy - Valašsko. Osídlení této středně velké vesnice dosahuje zhruba počtu 530 obyvatel. Obec je vzdálená přibližně 13 km od slovenských hranic.

4  Ve starém znaku obce ze 16. století je kachna plovoucí po hladině mezi dvěma orobinci. Současný znak byl obci udělen v roce 1999. V patě modrého štítu se dvěma přivrácenými orobinci jsou dvě vlnitá stříbrná břevna, na kterých plave kachna. Znak se může vztahovat k rybníku Neratov, který je přírodní památkou ČR.

5 Ke konci dvacátých 19.století let vyvstal před prlovskými obyvateli problém zvyšujícího se počtu požárů a dokonce došlo k několika případům žhářství v letech 1927-28. Tyto okolnosti,ale i potřeba držet krok s okolními obcemi,kde hasičské sbory již působily, vedly občany Prlova k založení SDH. Založení sboru významnou měrou přispěl nový starosta Jan Mynář, dále činovník hasičské župy Vizovické č39 František Holub a jako zakládající členové jsou v kronice uvedeni : JAN SURÝ 97, Jan Ondrášek 26, Antonín Surý č.28,Jiří Růsek 38. Do začátků SDH Prlov přispěli finančně i některé tehdejší známé firmy jako např. BAŤA, Velkostatek Vizovice, Singer Vizovice, ale nemalá peněžní částka se formou sbírky shromáždila od samotných občanů.

6  Z nadšení několika jednotlivců a z jejich velké lásky k fotbalu se před třiceti třemi lety nejdříve zrodila po těžkém tréninku a po dobré slivovičce myšlenka a posléze skutečně došlo v srpnu 1978 k založení Tělovýchovné Jednoty PARTYZÁN PRLOV.  U zrodu v současnosti jediné sportovní organizace u nás v obci stáli hlavně tito mužové:  Jan Kratina, Miroslav Sochora, Ladislav Gargulák,Tomáš Polčák, Josef Mikuš, František Novosad,František Růžička a Miroslav Holba. Jistě nebyli sami, ale všechny vyjmenovat nelze, ale i tak si ti bezejmenní zaslouží dík za to, že i přes počáteční starosti a problémy, hlavně s faktem,že jsme neměli vlastní hrací plochu a mistrovská utkání se odehrávala na hřištích v Bratřejově a Val.Polance.

7 V Prlově druhým rokem funguje sportovní přípravka dětí bez věkového omezení, které pravidelně navštěvuje dvanáct dětí a alespoň jednou přišlo sedmnáct mladých sportovců.  Hlavní ideou pravidelné účasti vašich ratolestí v našem kolektivu je mimo smysluplně stráveného volného času také rozvoj tělesné a duševní stránky osobností mladých prostřednictvím tréninkových cvičení, závodivých her, ale také naučných výletů do okolí, kde děti plní předem připravené úkoly a řeší otázky z nejrůznějších tématických okruhů a to vše je završeno výukou pravidel a základů sportů, které lze u nás provozovat.  Tak jako není omezen věk ani pohlaví nejsou znevýhodňována. Přijít může každý kdo si chce vyzkoušet fungování v kolektivu pod vedením licencovaného trenéra. Letos ještě budou probíhat jen tréninky, ale v příštích letech bychom chtěli přihlásit naše děti do soutěže přípravek.  Rodiče, kteří by chtěli své děti přihlásit mohou navštívit tréninky, které probíhají ve středu a pátek od půl páté. Budeme také rádi, když se někteří z vás také zapojí do chodu družstva a to tím, že budete v budoucnu poskytovat svá auta pro převoz družstva na zápasy. Děti vám budou vděčné.


Stáhnout ppt "Adéla Filová.  STRANA 1 STRANA 1  STRANA 2 STRANA 2  STRANA 3 STRANA 3  STRANA 4 STRANA 4  STRANA 5 STRANA 5."

Podobné prezentace


Reklamy Google