Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti."— Transkript prezentace:

1 Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

2 Obsah Východiska a řešení projektu MPSV Zkušenosti z dosavadní práce Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

3 Výdaje r.2004 = 16,25 Státní rozpočet celkem – 10,5 mld. Kč a z toho 3,1 mld. Kč – dávkové systémy 7,4 mld. Kč – provozní dotace na sociální služby 4,8 mld. dotace krajům na zřizovatelské funkce 1,3 mld. Kč dotace nestátní neziskovým organizacím 1,3 mld. Kč. dotace obcím na lůžko Obce z vlastních zdrojů – provozní výdaje na sociální služby 2,1 mld. Kraje z vlastních zdrojů – provozní výdaje na sociální služby 0,25 mld. Uživatelé – úhrada za sociální služby (spoluúčast) – 3,4 mld. Kč Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

4 Obecně závazné Usnesení vlády 824/2004 ke strategii podpory dostupnosti a kvality veřejných služeb Služby, které přispívají ke zvýšení kvality života občanů a překonání sociálního vyloučení Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

5 Usnesení vlády 824/2004 zákon o sociálních službách pravidla pro registraci poskytovatelů pravidla pro certifikaci kvality MPSV, MZd a MK – podporovat komunitní plánování jako způsob řešení dostupnosti a kvality veřejných služeb Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

6 Veřejná zakázka MPSV Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb. Cílem komunitního plánování je, aby byly klientům k dispozici takové služby, které skutečně potřebují. Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

7 Řešitelé veřejné zakázky Komunitní plánování o.p.s Západočeská Univerzita Centrum pro komunitní práci Domov sv. Anežky www.kpss.cz Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

8 vyškolení krajských vzdělavatel ů dopracování metodik návrh dalšího metodického vedení vzdělávání pro zpracovatele vzdělávání pro vzdělavatele vyškolení zpracovatelů 200520062007 analýza zkušeností analýza vzdělavatelů dopracování vzdělávacích programů návrh metodik

9 Na www.kpss.cz návrhy 9 konkrétních metodik zapojování veřejnosti zapojování uživatelů vytváření struktur analýza vzdělavatelů popis zkušeností z vybraných regionů od 4.11. metodiky vzdělávání Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. popis sociální situace zjišťování potřeb uživatelů zjišťování zdrojů zpracování vize vyhodnocování efektivity uzavírání smluv

10 Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Ze zkušeností Komunitní plánování o.p.s. www.komplan.cz poskytovatel zadavatel uživatel

11 Podstata práce Komunitní plánování je účelové sdružení s cílem zajistit dostupnost kvalitních služeb. Komunitní plánování sociálních služeb je účelové sdružení právnických a fyzických osob se společným cílem zajistit a udržet místním podmínkám přiměřenou typovou dostupnost kvalitních sociálních služeb, které členové komunity skutečně potřebují. Komunitní plán je dohoda o postupových krocích k naplnění účelu sdružení. Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

12 Fáze kpss 1.příprava, motivace, poslání, právě dostupné zdroje 2.formování a vytváření struktur, kompetencí a odpovědností 3.popis sociální situace regionu + popis přání a potřeb lidí 4.formulace vizí, priorit 5.konstrukce plánu jakožto smlouvy o postupu k vizím 6.realizace plánu 7.hodnocení úspěchů, výstupů i selhání a příprava na pokračování Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

13 Radnice nebývá složité se pro kpss rozhodnout je vždy složité vyřešit vztah radnice a kpss smrtelný syndrom bezmocného úředníka Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

14 Uživatelé bez účasti uživatelů děláte něco jiného než komunitní plánování pozitivní diskriminace (účast, vzdělání, sdružování) praktika z lidských práv Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

15 Poskytovatelé účastní se snadno chybí jim manažerský přístup smrtelný syndrom odbornictví Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

16 Komunitní plánování o.p.s. Sídlo: Žďár čp. 58, 398 11 Protivín e-mail: ulehla@komplan.cz www.komplan.cz Ivan Úlehla Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.


Stáhnout ppt "Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google