Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním."— Transkript prezentace:

1 Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Název projektu: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Zkrácený název: „Výměna zkušeností“ Období realizace: 1.10.2006 – 30.6.2008 Realizátor projektu: AB-AKCIMA, s.r.o. Odborný garant projektu: Mgr. Jiří Vronský

3 Oslovené organizace: státní instituce (Karlovarský kraj, úřady práce), organizace specializující se na další profesní vzdělávání, střední školy. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Důvody vzniku projektu: provedené analýzy v Karlovarském kraji, výstupy těchto analýz, vysoký potenciál vzdělávacích institucí v Karlovarském kraji, motivace řešit problematiku vzdělávání dospělých, potřeba koordinace dalšího vzdělávání, potřeba zvýšení vzdělanosti v Karlovarském kraji. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Důvody Vaší účasti: stav na trhu práce (zvýšení efektivity poskytování dalšího profesního vzdělávání), spolupráce s ostatními subjekty ve stejném oboru, snaha řešit konkrétní problémy, osobní zájem (přínos pro jednotlivé organizace). Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Cíle projektu: 1) Zvýšení spolupráce mezi jednotlivými organizacemi: Předávání zkušeností a know-how mezi jednotlivými organizacemi, které poskytují další profesní vzdělávání. Konfrontace názorů, zkušeností a problémů při dalším profesním vzdělávání. Vytvoření návrhů, doporučení a stanovisek odborníků z praxe k těmto problémům a případná konzultace s orgány působícími v oblasti dalšího profesního vzdělávání. Vytvoření a realizace společných projektů (viz. dále). Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Cíle projektu: 2) Efektivnější poskytování dalšího profesního vzdělávání: Návrh systému dalšího profesního vzdělávání v rámci kraje (případně ČR). Poskytnutí veřejnosti podrobného přehledu o všech možnostech dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji. Vytvoření metodických postupů pro jednotlivé cílové skupiny na základě rozdílných charakteristik cílových skupin. Sepsání brožury shrnující komplexně tuto problematiku. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Cíle projektu: 3) Nové projekty: Realizace nových projektů v oblasti dalšího profesního vzdělávání. Efektivnější čerpání finančních prostředků v oblasti RLZ na tyto projekty v novém programovacím období ze strukturálních fondů. Celková koordinace těchto projektů v rámci Karlovarského kraje. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Předpokládané výstupy projektu: Přehled institucí nabízejících další profesní vzdělávání v Karlovarském kraji. Přehled nabízených rekvalifikačních kurzů. Řešení dalších problémů souvisejících s dalším profesním vzděláváním. Vytvoření a realizace nových projektů. Vytvoření metodiky pro jednotlivé skupiny postižené nebo ohrožené nezaměstnaností. Doporučení pro řešení problematiky nezaměstnanosti pro jednotlivé skupiny ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Problémy, které vyplynuly z osobních kontaktů s jednotlivými organizacemi: Nedostatečná nabídka rekvalifikačních kurzů v Karlovarském kraji (v určitých profesích). Projekty „Najdi si práci“, „Příprava na práci“, „Návrat do práce“. Malá informovanost uchazečů o zaměstnání o rekvalifikačních kurzech. Jazykové kurzy - nejsou rekvalifikací. Dotace ze strukturálních fondů Evropské unie. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Diskuze: Problémy v oblasti dalšího profesního vzdělávání Nové projekty Formy spolupráce a zapojení jednotlivých organizací Další náměty Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Předpokládané termíny dalších workshopů: Únor 2007 Březen 2007 Duben 2007 Květen 2007 Aktuality o projektu naleznete na: www.ab-akcima.com/instituce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Závěr Děkujeme za pozornost kontakty: AB-AKCIMA, s.r.o. kancelář Karlovy Vary Bc. Petr Stejskal – manažer projektu (353 398 222) kancelář Cheb Miroslava Gottfriedová – asistentka manažera (354 424 470) www.ab-akcima.com Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním."

Podobné prezentace


Reklamy Google