Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Vzdělávací oblast Člověk a příroda Vzdělávací obor Fyzika 7 Tematický okruh Plyny Téma Základy meteorologie Název VY_32_INOVACE_8_23_meteorologie Určení 7. ročník Autor Mgr. Tomáš Bobál Vytvořeno Březen 2012 Anotace Určeno pro výuku a domácí přípravu žáků. V prezentaci jsou žáci seznámeni se základními meteorologickými prvky, funkcí barografu i s možnostmi hledání informací na internetu.

2 fdfdfdf Základy meteorologie Meteorologie se zabývá fyzikálními jevy v troposféře. Tyto jevy způsobují většinu změn počasí.

3 fdfdfdf Základy meteorologie Základní meteorologické prvky jsou: teplota vzduchu, tlak vzduchu, vlhkost vzduchu, proudění vzduchu, oblačnost a srážky. Na základě naměřených hodnot sestavují meteorologové předpověď počasí. Pro předpověď je důležité sledovat, jak se který meteorologický prvek mění. Prohlédněte si např. barograf: Zapisovací hrot Válec s grafem, který se pomalu otáčí. Aneroid

4 Aktuální radarová data
fdfdfdf Základy meteorologie V dnešní době, zvláště pomocí internetu, můžeme o počasí zjistit téměř vše. – Český hydrometeorologický institut Aktuální radarová data Přehled srážek Snímky z družic Detekce blesků Předpověď počasí

5 fdfdfdf Základy meteorologie V naší škole provozujeme vlastní meteostanici:

6 Atmosféra Země Použité zdroje: fdfdfdf
RAUNER, Karel, Václav HAVEL, Jitka PROKŠOVÁ a Miroslav RANDA. NAKLADATELSTVÍ FRAUS. Fyzika 7: učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. Plzeň: Fraus, ISBN MICROSOFT CORPORATION. Obrázky a jiný obsah [online] [cit ]. Dostupné z: Barograph.JPG. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google