Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EKONOMICKÉ VÝRAZY. Změny ve společnosti a ve světové ekonomice, které jsou důsledkem dramatického vzrůstu mezinárodního obchodu a sbližování kultur.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EKONOMICKÉ VÝRAZY. Změny ve společnosti a ve světové ekonomice, které jsou důsledkem dramatického vzrůstu mezinárodního obchodu a sbližování kultur."— Transkript prezentace:

1 EKONOMICKÉ VÝRAZY

2 Změny ve společnosti a ve světové ekonomice, které jsou důsledkem dramatického vzrůstu mezinárodního obchodu a sbližování kultur.

3 Nezákonné použití síly a násilí proti osobám či majetku se záměrem zastrašit.

4 Taková země, v níž je reálný důchod (majetek) na obyvatele ve srovnání s USA, Japonskem a západní Evropou nízký.

5 Organizace 30 ekonomicky nejrozvinutějších států světa. Jejím cílem je napomáhat k dalšímu ekonomickému rozvoji.

6 Finanční podpora, jde o peněžitý dar vlády nějaké firmě (organizaci) v zájmu snížení ceny. Poskytování je ve veřejném zájmu.

7 Organizace, jež si klade za cíl podporovat rovnováhu měny a prostřednictvím půjček podporovat státy, jež zažívají hospodářské potíže.

8 Zajišťuje finanční a technickou pomoc rozvojovým zemím s cílem snížit chudobu v celém světě formou nízko úročených (bezúročných) půjček.

9 Část peněz, která je vložena do kapitálu, jenž nepřináší okamžitý prospěch, ale umožní v budoucnu větší výrobu.

10 Dočasně poskytnuté peněžní prostředky, ze kterých se platí úroky.

11 Jedná se o poplatek za půjčení peněz nebo výnos z uložených peněz.

12 Nátlak na zákonodárce, ministry a orgány výkonné moci za účelem ovlivňování jejich rozhodnutí ve vlastní či jiný prospěch.

13 Děkuji za pozornost Autorem materiálu je Mgr. Renata Jindráková, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz


Stáhnout ppt "EKONOMICKÉ VÝRAZY. Změny ve společnosti a ve světové ekonomice, které jsou důsledkem dramatického vzrůstu mezinárodního obchodu a sbližování kultur."

Podobné prezentace


Reklamy Google