Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilZdeněk Vlček
1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 29.03.2013 ročník (obor) 3.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Obsluha v dopravních prostředcích Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí charakteristiku a hlavní zásady obsluhy při podávání pokrmů a nápojů ve vlaku. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/2-4-19
2
OBSLUHA VE VLAKU https://www.google.cz/search?tbs=sbi:AMhZZiuEBXYE4ccmktRT_1Ej6NLkCkzDvtjjvVKRNKcRQqjsHj9uGMle4athmMgxg
3
CHARAKTERISTIKA Obsluha ve vlaku je prováděna: v restauračních a bufetových vozech. Poskytuje a kompletní stravování nebo jen občerstvení. http://www.celysvet.cz/smajlici-kestazeni--doprava-vlaky
4
RESTAURAČNÍ VŮZ Je rozdělen na dvě části. Menší část je výrobní a skladovací. Větší část je odbytové středisko. http://www.souhorky.cz/ucebnice/st/dopravniprostr/PAVOUK.htm
5
OBSLUHA V RESTAURAČÍM VOZE Obsluha je jednoduchá. Sortiment podávaných pokrmů je omezený. Pokrmy mohou být nabízeny formou samoobsluhy https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psy-ab&tok=L7kdsTq9LD60uEp3KIJgBQ&pq=obsluha+ve+vlaku&cp
6
PRACOVNÍCI V restauračním voze zpravidla pracuje. Vedoucí Číšník Kuchař P…… p……. (doplňte název) http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--uklid
7
PRACOVNÍ POVINNOSTI Vedoucí pracovník: zajišťuje bezporuchový provoz celé směny, pomáhá při servisu obědů a večeří. Číšník zajišťuje servis pokrmů a nápojů. Kuchař (doplňte)……………………………………………………….. Pomocný pracovník (doplňte)…………………………………………. http://office.microsoft.com
8
BUFETOVÝ VŮZ Odpovídá středisku s rychlým občerstvením. http://www.cd.cz/VlakempoČR/Naševlaky/
9
SORTIMENT V BUFETOVÉM VOZE Nabídku tvoří: teplé uzeniny, sendviče, plněné žemle, káva, čaj, studené nápoje a pivo. http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-piti?
10
PRACOVNÍCI V bufetovém voze pracuje: vedoucí, a pomocný pracovník. Zajišťují obsluhu v bufetovém voze a nabídku ve vagonech. https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psy-ab&tok=h-pGIsHI7vLieVDdIs7etA&cp=16&gs_id=1q&xh
11
ÚKOLY SPRÁVNĚ DOPLŇTE. Výrobní středisko slouží k ……………………………………………. Odbytové středisko slouží k …………………………………………. Funkci pomocného pracovníka může provádět ……………………. a jeho pracovní povinnosti jsou………………………………………..
12
ZDROJE https://www.google.cz/search?tbs=sbi:AMhZZiuEBXYE4ccmktRT_1Ej6NLkCkzDvtjjvVKRNKcRQqjsHj9uGM le4athmMgx http://www.celysvet.cz/smajlici-kestazeni--doprava-vlaky http://www.souhorky.cz/ucebnice/st/dopravniprostr/PAVOUK.htm https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psyab&tok=L7kdsTq9LD60uEp3KIJgBQ&pq=obsluh a+ve+vlaku&cp http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--uklid http://office.microsoft.com http://www.cd.cz/VlakempoČR/Naševlaky/ https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psyab&tokpGIsHI7vLieVDdIs7etA&cp=16&gs_id=1q &xh http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-piti? ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení : učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN 80-859-8985-9.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.