Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
autor Mgr. Alena Marková
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková
2
Předmět: Technologie přípravy pokrmů
Obor: Kuchař-kuchařka, Kuchař-číšník– III. ročník Téma: Studená kuchyně – masové výrobky Počet vyučovacích hodin: 1 Metody výuky: -Výklad doplněný vytvořenou prezentací s obrázky, opakování a porovnávání s činnostmi v praxi
3
Masové výrobky Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Kuřecí prsa rolovaná se špenátovou náplní Marinovaný bůček v křenovém jogurtu Dekorovaný kroce Paštika v těstě
4
Příprava masové rolády
10
Příprava kachny Kachnu vykostíme tak, že stehýnka zůstanou s kostí. Naplníme náplní připravenou z ořezu jemně sprátovaného a hrubě krájených doplňků. Kachnu zašijeme do původního tvaru a pečeme do zlatova. Po upečení necháme dobře prochladnout a krájíme na slabé plátky. Kachnu aranžujeme na samostatnou mísu.
11
Štrasburská kachna Štrasbur
12
Úprava kachny
13
Test Znáš nějaké masové výrobky studené kuchyně?
Co je Štrasburská kachna? Na co nejvíce používáme studené masové výrobky?
15
Použité zdroje Vladimír Picka, Mistr kuchař. Soubor receptur výrobků studené kuchyně (vlastní kalkulace) Hana Sedláčková, Ladislav Nodl, Jaroslav Peterka, Tamara Starnovská: Technologie přípravy pokrmů 5, Nakladatelství Fortuna Praha Alena Marková, fotografie
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.