Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri"— Transkript prezentace:

1 Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF

2 Základní informace 28 tisíc PC,1000 serverů, 480 LAN, 3 WAN
150 informačních systémů Rozpočet ICT resortu 2 mld. Kč Na MF 150 smluv/rok (1,2 mld. Kč) Postupná konsolidace a integrace ICT resortu MF (výhled do r 2010)

3 Organizační struktura resortu MF
- Ministerstvo financí - Daňová správa (8 Finančních ředitelství) - Generální ředitelství cel - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

4 Zadávání veřejných zakázek na MF
Ministr Náměstek ministra odbor Finanční skupina Informatiky Oddělení zadávání veřejných zakázek

5 Finanční limity pro zadávání VZ
Nadlimitní VZ se rozumí VZ, jejíž předpokládaná hodnota odpovídá nejméně finančnímu limitu (rovna nebo vyšší) a)       u VZ na dodávky a na služby Kč bez DPH, b)      u VZ na stavební práce Kč bez DPH. 2. Podlimitní VZ se rozumí VZ, jejíž předpokládaná hodnota odpovídá nejméně finančnímu limitu (rovna nebo vyšší) a)       u VZ na dodávky a na služby Kč bez DPH, b)      u VZ na stavební práce Kč bez DPH, a nedosáhne limitu pro nadlimitní VZ. 3. VZ malého rozsahu se rozumí VZ, jejíž předpokládaná hodnota nedosáhne b)      u VZ na stavební práce Kč bez DPH.

6 1. Postup při zadávání VZ U VZ, jejichž předpokládaná hodnota v průběhu jednoho roku nedosáhne Kč bez DPH, správce a) zadává VZ při dodržení transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace za cenu obvyklou v místě plnění na základě své informovanosti o trhu, b)   nechá písemně odsouhlasit zadání VZ příkazci MF, c) eviduje a archivuje kopie objednávek (smluv) na realizované VZ po dobu 5 let.

7 2. Postup při zadávání VZ U VZ, jejichž předpokládaná hodnota v průběhu jednoho roku dosáhne 200 000 Kč bez DPH a nedosáhne Kč bez DPH, správce a) zajistí ověření informace o cenách na trhu alespoň u tří zájemců (fax, , ceníky, telefon, apod.) a ověření (výběr nejvhodnější nabídky) doloží písemným záznamem , který předá k odsouhlasení a podpisu příkazci MF, b) eviduje a archivuje podklady (záznam o ověření cen, kopie objednávky) po dobu 5 let.

8 3. Postup při zadávání VZ VZ, jejichž předpokládaná hodnota v průběhu jednoho roku dosáhne nebo přesáhne Kč a nedosáhne v případě VZ na dodávky nebo VZ na služby Kč bez DPH, lze zadat pouze formou výzvy k podání nabídky nejméně pěti zájemcům.

9 Nové způsoby zadávání podle zákona 137/2006 Sb.
Soutěž o návrh (§ 103) + jednací řízení bez uveřejnění odst. (2) Zadavatel použije soutěž o návrh zejména v oblasti územního plánování, architektury, stavitelství či zpracování dat Rámcová smlouva (§11, § 89….) - počet uchazečů nejméně 3, doba trvání max. 4 roky

10 Děkuji za Vaši pozornost Jiri.Fridrich@mfcr.cz


Stáhnout ppt "Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri"

Podobné prezentace


Reklamy Google