Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Štětce v Adobe Photoshop

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Štětce v Adobe Photoshop"— Transkript prezentace:

1 Štětce v Adobe Photoshop
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Štětce v Adobe Photoshop Klíčová slova Štětce, stopa štětce, nastavení Předmět Technika a technologie fotografie, praktická výuka Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Štětce neslouží jen pouze k malbě, ale mají i nepostradatelnou úlohu při maskování a dalších úpravách fotografie. Štětce se používají při retuši, maskování a podobně. Existuje celá škála různých druhů, tvarů a využití štětců. Kromě stop štětců nainstalovaných v Adobe Photoshopu lze na internetu stáhnout jak zdarma, tak i placeně sady štětců pro mnohem větší možnost kreativní práce. Velmi výhodnou je kombinace s grafickými tablety, při které je práce se štětci (ale i dalšími nástroji) mnohem přesnější a rychlejší.

4 Nastavení stopy štětce
Volby prolnutí stopy štětce Různé druhy štětců a možnost nastavení jejich vlastností

5 Nastavení velikosti a tvrdosti stopy štětce
Ukázky různých tvarů a velikostí stop štětce ze základní nabídky nástroje

6 Ukázky chování různých stop štětců při práci s nimi

7 Další možnost úpravy velikosti a vlastností stop štětců

8 Další možnost úpravy velikosti a vlastností stop štětců

9 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Štětce v Adobe Photoshop"

Podobné prezentace


Reklamy Google