Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Počítačová fotografie Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí s publikováním fotografií. Klíčová slova: Grafický editor, internet, snímky, fotogalerie Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná screenshoty a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 4. – 6. ročníku Datum vzniku DUM: 14.4.2013

2 Pokud chceme udělat radost z našich fotografií i ostatním, musíme je publikovat. Mnoho online fotogalerií nabízí prostor pro naše fotografie. Zde se také rozhodneme, které snímky budou soukromé a které vystavíme pro veřejnost. V každé galerii existují samozřejmě určitá pravidla, která musíme svou registrací akceptovat. Uveďme si některá. - Fotografie musí mít určitou maximální velikost. - Fotografie musí být naše vlastní. - Fotografie nesmí být urážlivá, eticky korektní. Online fotogalerie: http://www.online-foto.cz/ http://www.ziju.cz/ http://www.fotoaparat.cz Pokud chceme udělat radost z našich fotografií i ostatním, musíme je publikovat. Mnoho online fotogalerií nabízí prostor pro naše fotografie. Zde se také rozhodneme, které snímky budou soukromé a které vystavíme pro veřejnost. V každé galerii existují samozřejmě určitá pravidla, která musíme svou registrací akceptovat. Uveďme si některá. - Fotografie musí mít určitou maximální velikost. - Fotografie musí být naše vlastní. - Fotografie nesmí být urážlivá, eticky korektní. Online fotogalerie: http://www.online-foto.cz/ http://www.ziju.cz/ http://www.fotoaparat.cz 1 Ve většině online fotogalerií je možnost hodnocení veřejných fotografií. 3 2 1 2 3

3 1. Najdi na internetu portál fotoaparat.cz. 2. Vyhledej kategorii „Hory“. 3. Přečti si hodnocení k jedné z fotografií. 4. Napiš si na papír vlastní hodnocení této fotografie. 1. Najdi na internetu portál fotoaparat.cz. 2. Vyhledej kategorii „Hory“. 3. Přečti si hodnocení k jedné z fotografií. 4. Napiš si na papír vlastní hodnocení této fotografie. Závěrečný úkol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:"

Podobné prezentace


Reklamy Google