Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software počítače Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí s užitečnými programy pro OS Windows. Klíčová slova: Google, grafický editor, úložiště Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná screenshoty a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 4. – 6. ročníku Datum vzniku DUM: 14.10.2013

2 V těchto složkách si můžeme vybírat jednotlivé fotografie a vytvářet webová alba, které pak můžeme sdílet s přáteli. Před zveřejněním webových alb se zamysleme, jestli neohrožujeme soukromí osob na našich snímcích. V těchto složkách si můžeme vybírat jednotlivé fotografie a vytvářet webová alba, které pak můžeme sdílet s přáteli. Před zveřejněním webových alb se zamysleme, jestli neohrožujeme soukromí osob na našich snímcích. Internetová služba Picasa slouží k vytváření vlastních fotogalerií, úpravám jednotlivých snímků a jejich sdílení. Tato služba je aplikací ke stažení a nainstalování do počítače zdarma. Logo Picasa Do služby Picasa se můžeme přihlásit stejně jako ke všem dalším službám Google. Seznam složek s fotografiemi Program Picasa prohledá náš počítač a zorganizuje fotografie do složek. Tyto složky si můžeme řadit podle data fotografování nebo třeba podle žánru. Internetová služba Picasa slouží k vytváření vlastních fotogalerií, úpravám jednotlivých snímků a jejich sdílení. Tato služba je aplikací ke stažení a nainstalování do počítače zdarma. Logo Picasa Do služby Picasa se můžeme přihlásit stejně jako ke všem dalším službám Google. Seznam složek s fotografiemi Program Picasa prohledá náš počítač a zorganizuje fotografie do složek. Tyto složky si můžeme řadit podle data fotografování nebo třeba podle žánru. 1 Na screenshotu je zobrazena hlavní nabídka aplikace Picasa. Pokud program nalezne portrét osoby, pokusí se ji identifikovat. Službou Picasa můžeme zdarma sdílet až 1GB (gigabajt) snímků nebo videí. Na screenshotu je zobrazena hlavní nabídka aplikace Picasa. Pokud program nalezne portrét osoby, pokusí se ji identifikovat. Službou Picasa můžeme zdarma sdílet až 1GB (gigabajt) snímků nebo videí. 2 1 2

3 Výběr efektů fotografie Pokud máme pocit, že jsou naše fotografie příliš obyčejné, zkusíme využít jeden z nabídky efektů. Náhled fotografie Po kliknutí na efekt nebo jiné úpravy fotografie uvidíme náhled, který později můžeme nebo nemusíme uložit. Popisek fotografie Do popisku fotografie může patřit: Název snímku, autor snímku nebo obojí. Výběr efektů fotografie Pokud máme pocit, že jsou naše fotografie příliš obyčejné, zkusíme využít jeden z nabídky efektů. Náhled fotografie Po kliknutí na efekt nebo jiné úpravy fotografie uvidíme náhled, který později můžeme nebo nemusíme uložit. Popisek fotografie Do popisku fotografie může patřit: Název snímku, autor snímku nebo obojí. Internetovou službu Picasa můžeme použít také jako jednoduchý grafický editor. Aplikace obsahuje desítky možností oprav fotografií a velké množství grafických efektů. Do fotografií také můžeme zadat informaci o místu vzniku snímků. Internetovou službu Picasa můžeme použít také jako jednoduchý grafický editor. Aplikace obsahuje desítky možností oprav fotografií a velké množství grafických efektů. Do fotografií také můžeme zadat informaci o místu vzniku snímků. 1 2 1 Pokud jsme spokojeni s výsledkem po barevných úpravách nebo efektech fotografií, můžeme naše snímky ukládat do nových webových alb, které pak publikujeme. Publikací alb myslíme jejich sdílení na internetu. 3 3 2 Nezapomínejme na duševní vlastnictví, a vystavujme pouze vlastní fotografie, popřípadě cizí fotografie jen se souhlasem autora.

4 1. K čemu slouží aplikace Picasa? 2. Mohu své fotografie sdílet s jinou osobou? 3. Mohu se dostat službou Picasa k soukromým snímkům cizích osob? 4. Kolik stojí aplikace Picasa? 1. K čemu slouží aplikace Picasa? 2. Mohu své fotografie sdílet s jinou osobou? 3. Mohu se dostat službou Picasa k soukromým snímkům cizích osob? 4. Kolik stojí aplikace Picasa? Závěrečný test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."

Podobné prezentace


Reklamy Google