Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie"— Transkript prezentace:

1 Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TeO F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Moderní trendy, molekulární mixologie Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky s trendy v přípravě míchaných nápojů a molekulární mixologii. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Molekulární mixologie Datum Datum vytvoření –

2 Moderní trendy Molekulární mixologie

3 Trendy při přípravě míchaných nápojů
Při servise míchaného nápoje je sklenice plněna po okraj Ozdoby nemusí být vždy zavěšeny nebo vloženy do sklenice. Barman může využít i prostor v blízkosti nápoje např. využije malinké talířky, skleničky

4 Sklenice je součástí nápoje a její design podtrhuje vzhled míchaného nápoje.
Používání nových surovin Pro přípravu míchaných nápojů v mixéru používat čerstvé ovoce Mandlování – rozdrcení ingredience např. příprava Mojita

5 Molekulární mixologie
Zakladatelem molekulární gastronomie je Hervé This, který říká: „ Molekulární mixologie je aplikací teoretických závěrů molekulární gastronomie v barovém prostředí.“ Byla představena v Paříži v roce 2006 v restaurantu Pierra Gagnaira.

6 Molekulární gastronomie vychází ze tří principů:
Transferu technologií Transformace – mění se vzhled nebo struktura. Příprava míchaných nápojů pomocí tekutého dusíku, který promění koktejl do pevného skupenství. Vývoje chutí - navrhuje kontrastní nebo komplementární kombinace chutí. Využití překvapivé kombinace chutí - jahody doplněné drceným pepřem

7 Úkoly Ozdoby nemusí být vždy zavěšeny nebo vloženy do sklenice. Barman může využít i …….. v blízkosti ………. např. využije ……… ……… a ………… Mandlování – …………. ingredience např. příprava Mojita Při molekulární gastronomii se mění se ………. nebo …………. Jaké znáš ještě trendy v přípravě nápojů?

8 Zdroje Mikšovic, A., Bar. Praha: CONSOFF,S.R.O.,2009.
ISBN


Stáhnout ppt "Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie"

Podobné prezentace


Reklamy Google