Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných stavebních oborů – např. tesař, mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení, apod. Metodický pokyn: Materiál je určen k použití učitelem při výuce – pro větší názornost a atraktivnost výkladu. Materiál si klade za cíl názorně zdůraznit základní fakta k probíranému tématu.

3 Střešní krytiny skládané – z drážkových tašek Drážkové tašky Jsou opatřeny svislými drážkami po stranách, u většiny typů tašek také vodorovnými dosedacími drážkami Jednodrážkové - mají jednu drážku Dvoudrážkové – mají dvě drážky Drážkové tašky mohou být pálené (např. TONDACH) nebo betonové (např. BRAMAC, KM-BETA)

4 Střešní krytiny z drážkových tašek - pálená tažená taška STANDARD

5 Tašková krytina z drážkových tažených tašek (tašky do sebe zapadají drážkou po straně, do spáry nezatéká, nemusí se překrývat jako bobrovky)

6 Taškové krytiny z drážkových tašek - sortiment taška základní Výrobci taškových drážkových krytin (pálených i betonových) dodávají kromě základní tašky (v závislosti na svém výrobním sortimentu) dále : taška půlová taška větrací taška krajová levá taška krajová pravá hřebenáč hřebenáč koncový hřebenáč rozdělovací Y (valbové střechy) hřebenáč rozdělovací T hřebenáč rozdělovací X taška sněhová taška lomená taška pultová (pro okraj pultové střechy)

7 Taškové krytiny z drážkových tašek - barevnost Nejčastější u taškové krytiny – odstíny červené (vychází z původní barevnosti pálených krytin) Další možné barevné úpravy – např. hnědá, černá, měděná, břidlicová, apod. Barevné úpravy pomocí „engob“ a „glazur“

8 Opakování: Vysvětlete princip drážkové skládané krytiny, jak se liší od krytiny z bobrovek? Popište druhy drážkových střešních tašek podle počtu drážek. Kromě základní tašky se vyrábějí i další doplňkové prvky, potřebné pro pokrytí střechy. Vyjmenujte, které to jsou a kde na střeše se konkrétně použijí.

9 Použité zdroje:  L. Hamák, E. Gregorová, O. Tibitanzl – Stavební materiály II pro 2. a 3. ročník SOU, Praha, SOBOTÁLES,2003,ISBN 80-85920-95-6  K. Pendl, J. Štrop, O. Tibitanzl - Příručka pro zedníka Praha, SOBOTÁLES,1999,ISBN 80-85920-54-9  A. Doseděl a kol. - Stavební konstrukce pro 2. a 3. ročníky SOU Praha, SOBOTÁLES,1995,ISBN 80-85920-06-9  Není-li uvedeno jinak, je použitý materiál ze zdrojů autora


Stáhnout ppt "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u."

Podobné prezentace


Reklamy Google