Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o."— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  12 Číslo DUM 15 Předmět  Stavební technologie Tematický okruh  Střechy Název materiálu  Klempířské práce Autor  Petr Bílek Datum tvorby   Ročník 3.  Anotace  Prezentace seznamuje žáky třetího ročníku oboru Zedník s konstrukcemi a druhy prací, které provádějí zedníci při zhotovování zastřešení budov. Metodický pokyn

2 KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE NA STŘEŠE :
– osazování závětrných lišt, střešních žlabů, střešních oken, poklopů, sněhových zachytačů apod., – lemování okapů střech, střešních úžlabí, nadezdívek, říms, – lemování komínů, ventilačních průduchů a jiných prostupů, – kladení hladkých plechových krytin.

3 MATERIÁLY PRO KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE
– plechy, – ocel pásová a tyčová, – dráty, – drobný spojovací a připevňovací materiál, – materiál pro spájení (měkké pájky ze slitiny cínu a olova) a svařování, – dřevěné špalíky a latě, – nátěrové hmoty, – hmoty pro těsnění, zasklívání apod.

4 PLECHY PRO KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE:
– z pozinkované oceli – z pozinkované oceli poplastované – z nerezové oceli – z hliníku – z mědi – z titanzinku – ze zinku – z olova Drobný spojovací a připevňovací materiál zahrnuje hřebíky, nýty, vruty, šrouby, nastřelovací hřeby, skoby apod.

5 Vyztužení okrajů plechů

6 Umístění střešních žlabů

7

8 Lemování komína

9 Lemování komína

10

11

12

13

14 Úkoly a otázky: Vyjmenujte základní klempířské výrobky používané zhotovování střech. Jaké materiály používají klempíři? Z kolika dílů se skládá lemování komína?

15 Odpovědi: 1) – osazování závětrných lišt, střešních žlabů, střešních oken, poklopů, sněhových zachytačů – lemování okapů střech, střešních úžlabí, nadezdívek (atik), říms, komínů, ventilačních průduchů a jiných prostupů, – kladení hladkých plechových krytin. 2) plechy (z mědi, titanzinku, hliníku, oceli, pozinkované oceli, nerezavějící oceli); pásová a tyčová ocel; dráty; materiál pro spojování a povrchovou úpravu 3) Lemování komína se skládá ze čtyř hlavních dílů: přední díl, zadní díl, levý boční a pravý boční díl. Při montáži se dál používají: dilatační lišty, těsnící tmely, skoby nebo vruty s hmoždinkymi.


Stáhnout ppt "Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o."

Podobné prezentace


Reklamy Google