Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pivovar Vratislavice. PIVOVAR VRATISLAVICE ZALOŽENO 1872 Již téměř jeden a půl století je život Vratislavic spojen se zdejším pivovarem. Vratislavický.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pivovar Vratislavice. PIVOVAR VRATISLAVICE ZALOŽENO 1872 Již téměř jeden a půl století je život Vratislavic spojen se zdejším pivovarem. Vratislavický."— Transkript prezentace:

1 pivovar Vratislavice

2 PIVOVAR VRATISLAVICE ZALOŽENO 1872 Již téměř jeden a půl století je život Vratislavic spojen se zdejším pivovarem. Vratislavický pivovar během té doby měnil majitele, názvy piva, zažíval roky slávy, problémů a dokonce i ukončení výroby. Ale pivovar stále žije a vaří pivo. Za začátek vratislavického pivovaru lze považovat inzerát, který vyšel v neděli 21. července 1872 v Reichenberger Zeitung: „Společnost Libereckého pivovaru a sladovny ve Vratislavicích n. N. nabídne v pondělí 22. 7. 1872 především u liberecké banky své akcie s obvyklými podmínkami.“ Akcie byly rychle prodány a už na jaře 1873 se začalo stavět. V sobotu 24. ledna 1874 byl pivovar slavnostně otevřen a za další čtyři měsíce poté bylo do Liberce a okolí vysláno první pivo. Pro velký zájem bylo expedováno i do Vídně. Pivovar okamžitě rozvíjel širokou propagační kampaň a vystavěl hned vedle závodu výletní restauraci. Výstav v prvním roce výroby dosáhl výše 34 680 hl a to vcelku splnilo očekávání.

3 Kníže Konrád, po kterém je pivo pojmenováno byl bratrem Vratislava II.

4

5 Založení pivovaru 1872 Císařská návštěva ve Vratislavicích 1896 První světová válka 1914 Druhá světová válka 1939 Ze státního podniku akciová společnost 1990 Pivovar je zachráněn 2000 Zavření pivovaru 1998 Historie

6 SVĚTLÁ PIVA KONRAD SVĚTLÉ VÝČEPNÍ VRATISLAVICKÝ LEŽÁK 11% KONRAD 12° KONRAD 14° PILOT NEALKO REICHENBERGER TMAVÁ PIVA KONRAD KAPUCÍN ESO POLOTMAVÉ SVATOPAVELSKÉ POLOTMAVÉ SPECIÁLNÍ PIVA VRATISLAVICKÝ ALE SPYTIHNĚV KONRAD IQ CHYTRÓN ČERVENÝ KRÁL ČERVENÉ JABLKO Druhy piva

7 Jak na přípravu?

8 Skládá se z…..  Pitná voda  Ječný slad  Český chmel  Chmelový extrakt  cukr

9 Vyrobí se tam 60 000 piv za týden, ale pracuje tam pouze 50 lidí.

10 A takhle to vypadá vevnitř…

11 Poloha Nachází se ve Vratislavicích

12 PIVOVARSKÝ ŠENK V budově sladovny je pro Vás otevřen Pivovarský šenk, který je Vám k dispozici na oslavy, výročí, svatby a jiné příležitosti. Míst je dosti, doporučený počet 60 osob při průměrném halasu, zpěvu a rozhazování rukama, při vyprávění a ladění žízně. Pokud jste milovníci turistiky je tu k zakoupení turistická známka.

13 Letos už budou v pořadí 16. Vratislavické slavnosti

14 A je tak dobrý, že má vlastní píseň.

15 Děkujeme za pozornost…. Laščáková A. Hrušovská V.


Stáhnout ppt "Pivovar Vratislavice. PIVOVAR VRATISLAVICE ZALOŽENO 1872 Již téměř jeden a půl století je život Vratislavic spojen se zdejším pivovarem. Vratislavický."

Podobné prezentace


Reklamy Google