Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – 2008. Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – 2008. Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace."— Transkript prezentace:

1 Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – 2008. Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace

2 Vize : „Budeme pracovat spolu, ne vedle sebe.“

3 Strategické cíle : 1. Rozvoj týmové práce. 2. Rozvoj spolupráce mezi rodiči a školou. 3. Řešení konfliktů, šikany, zvládání agresivity dětí. 4. Tvorba školního vzdělávacího programu.

4 1.Rozvoj týmové práce. Pořádat společné vzdělávací akce pro učitele. Pořádat společné vzdělávací akce pro učitele. Poznat a uplatňovat nové metody výuky Poznat a uplatňovat nové metody výuky ( kooperativní učení, kritické myšlení, projektové vyučování ). ( kooperativní učení, kritické myšlení, projektové vyučování ). Organizovat školní projekty. Organizovat školní projekty. Pořádat pro žáky ozdravné pobyty. Pořádat pro žáky ozdravné pobyty. Organizovat sportovní týdny. Organizovat sportovní týdny. Organizovat kurzy lyžování a turistiky. Organizovat kurzy lyžování a turistiky. Organizovat sportovní utkání, turnaje a soutěže. Organizovat sportovní utkání, turnaje a soutěže.

5 2. Rozvoj spolupráce mezi rodiči a školou. Svolávat netradiční třídní schůzky. Pravidelně vydávat Školní zpravodaj. Pravidelně aktualizovat a doplňovat internetové stránky školy. Umožňovat rodičům hospitace ve třídách. Organizovat ve škole Den otevřených dveří. Pravidelná setkání vedení školy s Radou školy. Pořádat výstavy výtvarných prací žáků ve veřejných prostorách města. Připravovat veřejná vystoupení žáků. Vyzvat rodiče ke spolupráci při vedení ZK.

6 3. Řešení konfliktů, šikany, zvládání agresivity dětí. V životě školy důsledně uplatňovat preventivní program. V životě školy důsledně uplatňovat preventivní program. Aktualizovat Řád školy. Aktualizovat Řád školy. Spolupracovat s odborníky – besedy pro žáky a rodiče, odborná pomoc. Spolupracovat s odborníky – besedy pro žáky a rodiče, odborná pomoc. Účastnit se s žáky programů SVP „Čáp“a projektu „Díky za život“. Účastnit se s žáky programů SVP „Čáp“a projektu „Díky za život“. Pokračovat v práci ZK, případně rozšířit nabídku. Pokračovat v práci ZK, případně rozšířit nabídku. Vybudovat a zpřístupnit školní zahradu ( hřiště ). Vybudovat a zpřístupnit školní zahradu ( hřiště ). Zřídit ve škole funkci školního psychologa. Zřídit ve škole funkci školního psychologa.

7 4. Tvorba ŠVP. Systematické vzdělávání pedagogů. Systematické vzdělávání pedagogů. Pravidelná pracovní setkání učitelů. Pravidelná pracovní setkání učitelů. Sestavení pracovních týmů. Sestavení pracovních týmů. Tvorba ŠVP v pracovních týmech. Tvorba ŠVP v pracovních týmech. Spolupráce s partnerskou školou ( ZŠ praktická, Liberec, Gollova ul. ) Spolupráce s partnerskou školou ( ZŠ praktická, Liberec, Gollova ul. ) Návštěva školy, kde již podle ŠVP pracují. Návštěva školy, kde již podle ŠVP pracují. Seznámit se ŠVP rodiče a Radu školy. Seznámit se ŠVP rodiče a Radu školy.

8 Děkujeme za pozornost.


Stáhnout ppt "Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – 2008. Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google