Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru."— Transkript prezentace:

1

2 Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru a pod vánočním stromečkem mají být otevřeny až o vánočním ránu. Pro děti jsou Vánoce ranní vstávání a kontrolování ponožky, naplněné malými dárky od Ježíška, ty tradičně visí na konci dětské postýlky nebo nad krbem. Vánoční zvyky

3 Karty Pokud přátelé a rodina nemůžou být blízko, tudíž bydlí daleko od sebe, posílají pozdravy s vánočními fotografiemi, ve kterých ukazují přátelé ze severní polokoule obrázky ‘‘Bílé zimy‘‘ a oni jim zase posílají Kiwi a vánoční obrázky stromů a květů.

4 Vánoční stromky Postavení vánočního stromečku v domácnostech, a to s jasným zdobením závěsné dekorace, vánočním osvětlením a hvězdou na vrcholu, je součástí téměř každé rodiny. Některé rodiny také zavěšují světla kolem domů, světla adventní či vánoční svíčky, vánoční pohlednice věší v celém domě a vánoční věnec visí na dveřích.

5 Štědrý den a svátek vánoční Svátky vánoční trvají déle než jeden den. 24. prosinec předchází Štědrý den a následně svátek vánoční 26. prosince je den po Štědrém dnu. Druhý svátek vánoční je také součástí oslavy Vánoc ve Velké Británii. Na Novém Zélandě, Štědrý den někdy zahrnuje půlnoční mši nebo vánoční koledy, zatímco na sv.Štěpána je tradičně rodinný den a pokračování odpočinku a rodinné oslavy Vánoc.

6 Rodina Vánoce jsou časy štěstí ale také spojení se s rodinou. Rodiny na Novém Zélandě často cestují na dlouhé vzdálenosti, aby v tomto okamžiku roku strávili společně čas s rodinou, je to pro ně nejdůležitější část oslav Vánoc!

7 Jídlo Štědrovečerní menu (oběd nebo večeře) se může skládat z tradiční pečené - vánoční šunka, pečená zelenina, brambory a domácí omáčka. Poté vánoční pudink a vánočka. Některé rodiny dávají přednost grilovanému masu, salátům a dezertu. Vánoční obědy jsou často ‘‘na Kiwi-styl‘‘ na pláži, venku nebo u bazénu.

8 Obrázky

9 konec


Stáhnout ppt "Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru."

Podobné prezentace


Reklamy Google