Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Persistence paměti.  11.kv ě tna 1904 - 23.ledna 1989  špan ě lský malí ř, který se proslavil svými surrealistickými(um ě lecký sm ě r, který usiluje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Persistence paměti.  11.kv ě tna 1904 - 23.ledna 1989  špan ě lský malí ř, který se proslavil svými surrealistickými(um ě lecký sm ě r, který usiluje."— Transkript prezentace:

1 persistence paměti

2  11.kv ě tna 1904 - 23.ledna 1989  špan ě lský malí ř, který se proslavil svými surrealistickými(um ě lecký sm ě r, který usiluje o osvobození mysli) díly  Vynikal svými extrémními názory a jedine č ným pohledem na sv ě t  celkem Dalí za svou kariéru namaloval více jak 1 500 obraz ů  jeho díla jsou nap ř : persistence pam ě ti, ho ř ící ž irafa nebo sloni

3

4  “Tekoucí” a “pevné” hodiny symbolizují jeho teorii času – spojenou s teorií relativity  do bytosti uprostřed obrazu Dalí začlenil lidskou postavu  strom představuje život a zároveň vzbuzuje neklid  originál obrazu je proveden jako olej na plátně  převládající barvy tohoto obrazu jsou do hněda a jeho formát je na šířku

5

6  Kamila Tkáčová  Alžběta Tkáčová  Lucie Svobodová Gymnázium Frenštát pod Radhoštěm I.B


Stáhnout ppt "Persistence paměti.  11.kv ě tna 1904 - 23.ledna 1989  špan ě lský malí ř, který se proslavil svými surrealistickými(um ě lecký sm ě r, který usiluje."

Podobné prezentace


Reklamy Google