Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FARNÍ CHARITA Karlovy Vary

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FARNÍ CHARITA Karlovy Vary"— Transkript prezentace:

1 FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Zřizovatelem je Biskupství plzeňské

2 Pod patronací Řádu Křížovníku s červenou hvězdou provozujeme:
Charitní dům svaté Anežky Denní a Týdenní stacionář pro seniory Odlehčovací službu pro seniory Charitní dům svaté Zdislavy Domov pro matky s dětmi v tísni Charitní dům svatého Josefa Dům na půl cesty a Krizová pomoc Charitní dům svatého Mikuláše Denní stacionář pro zdravotně a mentálně postižené Sociálně terapeutické dílny Poradna Farní charity Karlovy Vary

3 Začátky Denního stacionáře pro staré a zdravotně postižené občany
– Denní stacionář Farní charity slavnostně otevřen a vysvěcen plzeňským biskupem Mons. Františkem Radkovským. Stacionář fungoval v budově polikliniky ve Staré Roli. Bylo to kombinované zařízení, které plnilo funkci odborného ošetření a rehabilitační péče po celých 24 hodin. Pro denní návštěvníky přátelské posezení s pohoštěním, popovídáním a duchovním povzbuzením.

4 Připravuje se nový stacionář pro seniory
zahájen první den v novém Denním stacionáři pro seniory v „domečku“. Objekt bývalé školní družiny a mateřské školy ve Svobodově ulici 348, ve Staré Roli.

5 Slavnostní otevření charitního domu svaté Anežky
slavnostní zahájení provozu Denního stacionáře pro staré a zdravotně postižené občany Karlovy Vary. Farní charita Karlovy Vary, Svobodova 743/12.

6 A jak šel čas Květen 2002 jsme zahájili poskytování Odlehčovací služby. (dříve respitní péče) Kapacita 6 lůžek. 24 hodin po dobu 6-ti týdnů. Naším posláním je poskytnout úlevu pečujícím rodinám, které mohou pracovat a zapojit se tak do běžného pracovního života.

7 Týdenní stacionář pro seniory
Leden 2007 jsme otevřeli novou službu - Týdenní stacionář. Kapacita do začátku bylo 1 lůžko. Provozní doba: Pondělí – Pátek hodin denně. Poskytování služeb směřuje k hlavnímu cíli – zachovat a zlepšit kvalitu života uživatelů s možností co nejdéle zůstat v domácím prostředí.

8 Denní, Týdenní stacionář a odlehčovací služba dnes
Základní ideou je, aby si uživatel aktivně vybral z nabídky tu službu, která mu pomůže řešit jeho situaci tak, aby zůstal součástí přirozeného společenství. Denní stacionář – kapacita 19 klientů Týdenní stacionář – 7 lůžek Odlehčovací služba – 3 lůžka

9 Jsme odborníky na pomoc lidem s Alzheimerovou chorobou a jinými demencemi

10 Plánujeme do budoucna V příštím roce chceme dle poptávky poskytovat a rozšiřovat nabídku služeb Týdenního stacionáře a Odlehčovací služby. Uvolněné prostory „Stacionáře pro mentálně postižené“, nám umožní rozšířit kapacitu lůžek (15) a vytvořit tak důstojné prostředí pro ubytování našich seniorů.

11 Děkuji za pozornost ing. Jiří Novák, ředitel Farní charity Karlovy Vary


Stáhnout ppt "FARNÍ CHARITA Karlovy Vary"

Podobné prezentace


Reklamy Google