Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala"— Transkript prezentace:

1 Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala

2 Co je FYZIKA??? Je to naučný obor zabývající se vědou a technikou. Na školách se učí od šestého ročníku. Nás měl všechny čtyři roky pan učitel Martiňák.

3 6. třída Látka a těleso Veličiny a jejich měření
Elektrické vlastnosti těles Magnetismus Elektrický obvod

4 Co nás bavilo a co ne? V tomto roce nás asi nejvíce bavila témata o elektřině. Ale nebavilo nás měření veličin a jejich převody a výpočty.

5 7. třída Pohyb těles Síly a jejich vlastnosti Kapaliny Plyny
Světelné jevy

6 Co nás bavilo a co ne? Tento rok byl poněkud neutrální. Nedá se určit které téma jsme měli radši. Ale i přesto nás tento rok neodradil

7 8. třída Práce a energie Tepelné jevy Zvukové jevy Elektrický proud

8 Co nás bavilo a co ne? Zvukové jevy, to bylo naše nejoblíbenější téma, protože rádi posloucháme muziku. Práce a energie. Tak to jsme neměli v oblibě. To víte mi alergičtí na práci. ;-)

9 9. třída Pohyb a vzájemné působení těles Elektromagnetické jevy
Šíření a přenos vln Záření z jader Základní poznatky o vesmíru

10 Co nás bavilo a co ne? Nejvíce nás v tomto roce zajímalo šíření vln. Vždy jsme se chtěli dozvědět jak funguje rádio a televize, naši největší kamarádi. Záření z jader nám nepřišlo atraktivní.

11 Náš názor a rada Shodli jsme se že fyzika byl i přes nějaké zápory dobrý předmět, a že je škoda že se učí jen od 6. třídy. Nikdy fyziku nepodceňujte, protože je důležitá ve Vašem budoucím životě Možná se tomuto smějete, ale je to pravda, a to píšeme z vlastních zkušeností;-)

12 ZÁVĚR I když si to nepřipouštíme, s fyzikou se setkáváme po celý život. A proto bychom se ji měli naučit. Někomu se může zdát jako nezáživný předmět, ale časem pochopí že je důležitý. Takže se učte a při tom se mučte!!!Tímto se s Vámi loučí Tomáš Dohnálek a Pavel Hanák ☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺


Stáhnout ppt "Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala"

Podobné prezentace


Reklamy Google