Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie"— Transkript prezentace:

1 CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie

2 CHARČO PANÍ MANČO (PANÍ MANČO) Autorkou receptu na tradiční gruzínskou gulášovou polévku s hovězím nebo kuřecím masem a vlašskými ořechy je paní Mančo. Podle ní vyžaduje gruzínská kuchyně hodně času i ingrediencí: „Na stůl se dává různých jídel a všechna jsou považována za hlavní pokrm. Lilky s ořechy, špenát s ořechy a také salát s ořechy, okurky a rajčata s čerstvou bazalkou a koriandrem, hodně ryb… Jako první se zakousneme do chačapuri, potom přijde na řadu šašlik, gulášová polévka, hodně cibule, fazole, různé maso… Sedíme, pijeme víno a postupně přichází na stůl další pokrmy. Máme dokonce I ředitele stolu, který přivítá rodinu a hosty.“ Doba přípravy: 1:30 min (z toho příprava 20 minut, zbytek vaření) Nasytí: 6 osob

3 “ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: KOŘENÍ: 1 CELÉ KUŘEŠAFRÁN, BOBKOVÝ LIST, BAZALKA, MLETÝ PEPŘ, ČERSTVÝ 500 GRAMŮ CIBULEKORIANDR A PETRŽELKA 0.5 LITRU RAJČATOVÉHO PROTLAKU6 STROUŽKŮ ČESNEKU 600 GRAMŮ VLAŠSKÝCH OŘECHŮ Postup: Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo na másle, Jakmile cibule zesklovatí přidáme vykostěné a na kousky nakrájené kuřecí maso a společně s cibulkou osmažíme dozlatova. Potom vlijeme rajčatový protlak a vaříme na středním plameni asi 10 minut. Oloupané vlašské ořechy rozmixujeme spolu s česnekem, kořením a půl litrem vody a přidáme do hrnce k masu. Společně vše vaříme ještě hodinu. Hotové charčo osolíme a opepříme a podáváme s chlebem nebo polentou.

4 DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016


Stáhnout ppt "CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie"

Podobné prezentace


Reklamy Google