Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
PREZENTACE ORGANIZACE
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Prezentace pečovatelské služby
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Studentská dobrovolnická praxe Chráněné bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem.
Rozvoj sociálních služeb (IROP) Mgr. Jan Vrbický.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
DOZP Zběšičky – pracoviště Duha Písek
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Ústav vs. Komunitní služba
Aktivní senior v České Skalici.
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terapeutické komunity
Mgr. Jan Vrbický, vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb, MPSV
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Ústav vs. Komunitní služba
Domov se zvláštním režimem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově

Informace o domově v Horním Benešově Kde je služba poskytována. Obecné informace o službě. Kdo v domově bydlí Jak uživatelé bydlí Dispoziční řešení domácností a zahrady Příprava uživatelů na „nový život“ Kdo o uživatelé pečuje Průběh dne

Kde je služba poskytována Zřizovatel služby: Moravskoslezský kraj Poskytovatel: Zámek Dolní Životice, příspěvková organizace Místo poskytované sociální služby: DOZP Horní Benešov, ul. Svobody 592, 593, 793 12 Horní Benešov

Obecné informace o službě Služba je poskytována osobám od 19 - ti let věku se středním, těžkým a hlubokým mentálním a kombinovaným (tělesným) postižením, lidem částečně mobilním a imobilním.  Jedná se o pobytovou službu, kde je zajištěna 24 hodinová péče. Posláním služby je zabezpečit důstojný život uživatelům, přiblížit je co nejvíce běžnému způsobu života a rodinnému prostředí, rozvíjet jejich přirozené sociální vazby, umožnit jim prožít aktivní a důstojný život s kontakty na rodinu a veřejnost poskytováním individuálních služeb, podporujících jejich nezávislost a samostatnost. Podporovat jejich integraci a socializaci, dbát na respektování jejich osobnosti a lidské důstojnosti. V domově bydlí 18 osob v 5 domácnostech.

Kdo v domově bydlí V domově žije 18 osob (15 mužů ze stávajícího domova v Dolních Životicích a 3 ženy) převážně s vysokou mírou podpory. Domov je vybudován bezbariérově, pro osoby využívající kompenzační pomůcky (chodítka, invalidní vozíky, francouzské hole…) s 24-hodinovou asistencí v péči o sebe (hygiena, strava, domácnost, nakupování, rozhodování….)

Jak uživatelé bydlí Jedná se o dvě budovy se 14 jednolůžkovými a 2 dvoulůžkovými pokoji v následujícím řešení: Budova č. 1 (kapacita 8 osob) Domácnost v 1 NP: 4 osoby – 2 jednolůžkové a 1 dvoulůžkový pokoj Domácnost v 2 NP: 4 osoby – 4 jednolůžkové pokoje Budova č. 2 (kapacita 10 osob) Domácnost v 1 NP: 4 osoby – 4 jednolůžkové pokoje Domácnost v 2 NP: 3 osoby – 3 jednolůžkové pokoje Domácnost v 3 NP: 3 osoby – 1 jednolůžkový a 1 dvoulůžkový pokoj

Dispoziční řešení domácností a zahrady V každém z pěti bytů je obývací pokoj s kuchyňským a jídelním koutem. Dále velká koupelna přizpůsobená uživatelům s omezenou schopností pohybu. Z obývacích pokojů a ložnic jsou přístupné zastřešené balkony a lodžie. V jedné z budov domova je uživatelům k dispozici aktivizační místnost. Budovy mají samostatný vstup se zádveřím. Uživatelé mohou používat výtahy, které jsou přizpůsobené k úrovni terénu. V zahradě jsou dva altány s lavičkami.

Příprava uživatelů na „nový život“ v Horním Benešově Nácviky samostatnosti

Nakupování

Seznámení se s městem Horní Benešov

Využívání běžně dostupných služeb

Kdo o uživatelé pečuje Pracovníci v sociálních službách (klíčoví pracovníci) Pracovníci v sociálních službách (pečovatelé) Vedoucí služby, sociální pracovnice Denní službu zajišťují pracovníci v sociálních službách (klíčoví pracovníci), pracovníci v sociálních službách (pečovatelé), kteří se střídají ve směnách. V každé domácnosti je přes den uživatelům k dispozici 1 pracovník (klíčový pracovník nebo pečovatel). V nočních hodinách je služba zajištěna 1 pracovníkem v každé budově. Pracovník v sociálních službách (klíčový pracovník) – poskytuje uživatelům podporu v běžných činnostech (hygiena, strava, nákupy, doprovod k lékaři, atp.). Společně s uživatelem tvoří individuální plán uživatele. Pracovník v sociálních službách (pečovatel) – zajišťuje úklid domácnosti, praní prádla, žehlení, doprovody uživatelů, atp.

Průběh dne Ráno - po probuzení poskytují klíčoví pracovníci/pečovatelé podporu při ranní hygieně, snídani, dále se věnují uživatelům podle jejich přání a potřeb (nákupy, doprovody k lékařům, péče o domácnost, zájmy atp.). Oběd - návštěva restaurace nebo výběr z nabídky jídel od dodavatele, který uživatelům dováží obědy do domova. Odpoledne - pomáhají klíčoví pracovníci/pečovatelé uživatelům s vyplnění volného času (procházky, návštěva knihovny, společenské hry, práce s internetem, atp.). Večer – podpora při večerní hygieně, uložení uživatelů do lůžek podle jejich potřeb.

Děkujeme za pozornost Simona Vyhlídalová – vedoucí domova Silvie Heisigová, DiS. - sociální pracovnice Kontakty: vyhlidalova@zamekdz.cz Mobil: + 420 733 612 059 heisigova@zamekdz.cz Mobil: + 420 730 571 266