1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
V e d e n í l i d í.
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
IveHale s.r.o..
a jeho využití u klientů po CMP
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_MANAŽER_P2.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán.
WBL – principy, nástroje a evropské modely Mgr. Jasmin Muhič
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Jak řídit a vést lidi Březinová Ludmila
Jak se stát dobrým právníkem?
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
Schopnosti Pavel Šuranský.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Praktický seminář pro vedoucí pracovníky. Zásady osobního rozvoje, které změní váš život. Dozvíte se, jak zdokonalit sebe a svoje vztahy s lidmi, jak.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Přístup k OM v pojetí posunu paradigmatu v managementu k principiálnímu vedení Osnova Připomenutí „co znamená posun paradigmatu v managementu k principiálnímu.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Manager nebo leader? Management je pozice
Vůdcovství - leadership
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
Vůdcovství – leadership CVIČENÍ č.2
Personální strategie mezinárodní firmy
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
ÚVOD DO MANAGEMENTU Zpracoval Ing. Jan Weiser. Osnova výkladu  1. Proč a jak studovat management?  2. Základní pojmy a definice Definice organizace.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Efektivní Knowledge management
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Osobní management – modul č.4
KOUČOVÁNÍ jako nástroj pro ROZVOJ ZMĚN POSTOJŮ A CHOVÁNÍ Jak vybírat kouče ??? Tim Šlapák Akreditovaný profesionální kouč ČAKO Acredited Senior Practitioner.
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Osobnost supervizora Jitka Navrátilová
Proč potřebujeme systém managementu ?
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber

2 Jaké dovednosti jsou před každým z nás na cestě k úspěchu? -Profesní znalosti a dovednosti -IT dovednosti -Cizí jazyky -Kvalitní soukromý život -Manažerské dovednosti, které přispívají na splnění osobního poslání, životních rolí a plnění vytýčených cílů. Úspěšný a harmonický život – zdraví, práce, peníze, vztahy v harmonické rovnováze.

3 Jak se manažeři učí Motto: „přestože úspěch na trhu stále více závisí na učení, většina lidí neví, jak se učit“

4 -Prostřednictvím zkušeností ale zkušenost automaticky nevede k učení, nahromaděná léta automaticky nevedou k moudrosti. -Tréninkové programy - obchodní školy s případovými studiemi a důrazem na analytické myšlení nepochybně umožňují manažerům získat důležité dovednosti, ale často chybí praktická užitečnost těchto dovedností. „Diplomy na mě nedělají dojem, neodvádějí práci, obchodní školy trpí předčasným úspěchem.“ (P. Drucker – 1969) Jak se manažeři učí

5 - Získávání poznatků od vrstevníků a kolegů (koučování, mentorování). - Příležitost učit se od nejlepších – např. série knih Bussines way – B. Gates, J. Welsch a další. Jak se manažeři učí

6 NEGATIVNÍ POSTOJ K POTŘEBĚ SYSTÉMU MANAGEMENTU -Budu to řešit až budu nucen. -Mám dost talentu, cit na lidi. -Umím dobře komunikovat, všechno mi dosud vychází. -Nemusím se vzdělávat v manažerských dovednostech, stačí mi profesní odbornost. -Nemám zájem řídit lidi.

7 POZITIVNÍ POSTOJ K POTŘEBĚ SYSTÉMU MANAGEMENTU -Uvědomujeme si příležitosti globálního světa. -Uvědomujeme si příležitosti rozvoje informačních technologií. -Věříme úloze „znalostního pracovníka“. -Zajímáme se o svůj osud, chceme ho vzít do svých rukou. -Přemýšlíme, jaké úsilí je potřeba vynaložit, abychom využili našich „narozeninových darů“ – nadání, potenciál, inteligence. -Přemýšlíme o rozvoji lidské civilizace (např. vize trvale udržitelného rozvoje). -Uvědomujeme si osobní odpovědnost k celoživotnímu vzdělávání.

8 Leadership Osobní management Všeobecný Management Manažerské nástroje a komunikace Systém managementu jako proces Manažerský systém – proces celoživotního vzdělávání

9 ZÁVĚR T. Baťa: „Náš život je jediným předmětem na tomto světě, který nemůžeme považovat za své soukromé vlastnictví, neboť jsme ničím nepřispěli k jeho vzniku. Život nám byl propůjčen s povinností odevzdat ho potomstvu rozmnožený a zdokonalený. Tvorba a zhodnocení vlastního života je povinností.“ S. Covey: „Vědět a nejednat podle toho, je stejné jako nevědět.“ „Naše návyky nás buď pozvedávají nebo srážejí dolů.“

10 Nikdy se nevzdávej (Pivečka) O žábách. Jedny se nechají požírat, jedny smutně čumí, jedny žalují, jiné bojují. A těmto Pán Bůh nadělil dlouhé ruce. DÍKY ZA ŽÁBY S DLOUHÝMA RUKAMA.

11 Úkoly pro studenty 1.Váš postoj k systému managementu? Pozitivní, negativní, proč. 2.Osobní očekávání studentů od volitelného předmětu – osobní management.