Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Složitá obsluha – charakteristika
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_377 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Raut.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_MALA_VELKA_SVATBA_PREZENTACE_20 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET_PREZENTACE_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_GARDEN_PARTY_PREZENTACE_16 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DOKUMENTACE SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Technika obsluhy – Společenská setkání
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Milena Dušková Místo konání stáže BUJNOCH s. r. o. Chrudim
KUCHAŘ/ČÍŠNÍK STEFANIE WINTEROVÁ. Číšník (servírka) je profese v oblasti gastronomie a pohostinství, číšník v baru se nazývá barman, v hostinci hostinský,
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Slavnostní způsoby Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  30.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – seznámení s pojmem slavnostní způsob obsluhy dělení na oblasti dle použití a specifikace servisu

JO – způsoby obsluhy Slavnostní způsob

Slavnostní způsob obsluhy Tento způsob dělíme na dvě základní fáze Rautový Banketní

Rautový způsob Specifika rautu Hosté stojí – skoro všichni Obsluha začíná podáváním welcome drinku Pokračuje v doplňování – především inventáře Asistenci hostům Debaras

Jaký je rautový způsob Jednoduchý – na obsluhu Nenáročný – na personál Nenáročný na prostor 20 – 30 hostů jeden obsluhující – dle náročnosti Náročný na sortiment a přípravu

Banket Banketní způsob obsluhy je pravý opak rautového Všichni hosté sedí a to dle zasedacího pořádku Každému prostíráme složitý couvert Na dva hosty potřebujeme jednoho obsluhujícího Toto platí hlavně při VIP akcích U jednoduchého banketu se počet obsluhy redukuje, ale stejně zůstává složitý.

Specifikace Banketní způsob je náročný na zručnost a znalosti personálu Určité prvky obsluhy probíhají z levé strany Náročný na čas a fyzickou zátěž Náročný na prostor a inventář Setkáváme se zde s více způsoby servisu Od jednoduchého přes složitý až k nachservisu

Kontrolní otázky Co je to slavnostní způsob obsluhy Kdy se používá a jeho charakter Jaké známe druhy dle způsobu servisu Specifikace servisu za A a za B

zdroje http://www.google.cz/imgres?q=et%C3%A1%C5%BEov%C3%A1+obsluha&hl=cs&client=ope ra&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=isFtMudkDawMOM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=banket&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm =isch&tbnid=X-C0s-Lk5YXtMM:&imgrefurl=http://www.aaceagles.us/2012/01/annual- banquet/& http://www.google.cz/imgres?q=rauty&start=193&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=su ggest&addh=104&tbm=isch&tbnid=ZQu8_1WZrTkgVM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=rautov%C3%A1+obsluha&hl=cs&client=opera&rls=cs&cha nnel=suggest&tbm=isch&tbnid=0JGdbck9OSe85M:&imgrefurl=http://www.alenaloudova.e u/zajistime/catering/& http://www.google.cz/imgres?q=welcome+drink&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=sugg est&tbm=isch&tbnid=TknlPatdlKmVgM:&imgrefurl=http://www.avantgarde- prague.cz/mice/konference-seminare-a-eventy--- http://www.google.cz/imgres?q=rautov%C3%A9+v%C3%BDrobky&hl=cs&client=opera&rls =cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=zAtHkhNCmnoDoM:&imgrefurl=http://www.inter ierydesign.cz/bytovy-textil/ubrusy-naprony-rautove- sukne/&docid=1Wem8IqNwTI5KM&imgurl=http:// http://catering-baf.websnadno.cz/Moznosti-rautu.html?framebreaker http://www.google.cz/imgres?q=banketn%C3%AD+obsluha&hl=cs&client=opera&hs=3PB& rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=ytWy39n_fcHdNM:& http://www.google.cz/imgres?q=banketn%C3%AD+obsluha&hl=cs&client=opera&hs=3PB& rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=xkvLkPb2EPvq1M:&imgrefurl=http://wendy- vill-felton.blog.cz/1105&docid=Oza-g5DGcR5lbM&imgurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=banket&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm =isch&tbnid=aG_GYMiH- RyelM:&imgrefurl=http://www.mojeparty.cz/index.asp%3Fmenu%3D910&docid=zgL2RKt1 iHIaQM&imgurl=http://