Počítačové laboratoře bez tajemství aneb naučme se učit algoritmizaci a programování s využitím robotů CZ.1.07/1.3.12/04.0006 „Tento projekt je spolufinancován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Robotické stavebnice ve vzdělávání
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Lego Mindstorms Martin Flusser.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
postup tvorby prezentace
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Thang Bui Toan 4.B. Co je software ?  Software je něco, co není hardware  je programové vybavení počítače (sada všech počítačových programů umístěných.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
Úloha č. 4 Ovládání motoru pomocí detekce zvuku a ultrazvuku Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Úloha 4 Detekce pohybu s vykonáním mechanické energie pomocí mikropočítače Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Úloha 2 Zabezpečení prostoru pomocí detekce zvuku. Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Vzorová úloha 5 Ultrazvukový senzor, tlačítko a motor řízený mikropočítačem Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Zadání: Seznámení s programovacím prostředím pro děti Baltík
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Počítač ve škole 2016 (Nové Město na Moravě) SKVĚLÝ NÁSTROJ PRO VÝUKU ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ Š TĚPÁNKA B AIERLOVÁ (SOŠ pro administrativu EU, Praha.
Informatika a výpočetní technika. Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu.
Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Nářadí pro dům a zahradu. Pojmenuj nářadí používané na zahradě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
O slepičce a kohoutkovi POLYTECHNIKA V DĚTSKÉ LITERATUŘE.
Ptáčku, ptáčku, co ti dáme do zobáčku? VNÍMÁNÍ VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ, UČENÍ.
WORDPAD Textový dokument.
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Pozornost, soustředěnost, paměť
Poznávací schopnosti, vnímání
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Lyžařský svah - pohybovat se koordinovaně a jistě
Jak vznikají křížaly Jana Šonková.
Rozhledna Marta Strnadová.
Co nepatří do dárku Vnímání.
Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ.
Jak se žilo v době hradů?.
Olympijské DISCIPLÍNY VE VODNÍCH SPORTECH
Cirkus - doplň slovo v říkadle
POŘADÍ V OBLÉKÁNÍ sebeobsluha.
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
Vnímání, pozornost, soustředěnost, paměť
MY DAY Jazyk a řeč.
Dopravní prostředky.
Stavitelé českých hradů
Nářadí – velikost, počet
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Co se přírodě nelíbí.
Lodička Bc. Miloslava Vavříková
Domaluj druhou polovinu
Stavíme hrady Vnímání.
Jak se upravit do divadla
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
Barevné pastelky Pavlína Berková.
EXOTICKÁ ZVÍŘÁTKA – skládání obrázků
POSTUP PŘI ČIŠTĚNÍ ZUBŮ
Orientace v řadě pracujeme v kuchyni.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
JITEX – Jak vznikne tričko?
Bludiště.
Co vznikne z vlny? Michaela Soukupová.
Motýlí křídla vnímání.
ZEMĚ, VODA, VZDUCH Příroda.
Transkript prezentace:

Počítačové laboratoře bez tajemství aneb naučme se učit algoritmizaci a programování s využitím robotů CZ.1.07/1.3.12/ „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

 Přednáška má za cíl seznámit posluchače s novou stavebnicí LEGO MINDSTORMS Education EV3 především však s jeho novou verzí softwaru, která umožňuje velmi názorně seznámit studenty s problematikou robotů a zároveň studentům rozvinout kreativní dovednosti. CZ.1.07/1.3.12/ Počítačové laboratoře bez tajemství aneb naučme se učit algoritmizaci a programování s využitím robotů2

 Nová výkonnější řídicí jednotka  Moderní vzhled jednotky, motorů a senzorů.  Dva druhy motorů ◦ dva větší – pro pohon kol nebo pásů ◦ jeden menší - pro ostatní použití  V základní sadě je ◦ gyroskop ◦ ultrazvukový dálkoměr ◦ barevný senzor ◦ 2 dotykové senzory

 Software obsahuje ◦ Data Logging na zobrazování a záznam měření ◦ Plně grafický programovací jazyk (liší se od NXT) ◦ Integrovaný editor obsahu – pro vytváření vlastních projektů, včetně dokumentace

 Obsahuje 48 výukových návodů  Rozdělení do kategorií ◦ Základní (Basic) ◦ Pokročilá (Beyond Basic) ◦ Hardware ◦ Data Logging ◦ Nástroje (Tools)

1. Zvolit Quick Start a spustit si výuková videa 2. Návod no konfiguraci bloku je v „Basic“ kategorii 3. Vybrat vhodný návod a projít ho se studenty 4. Každý studen by si měl přeinstalovat řídicí jednotku aktuálním firmwarem 5. Přesvědčit se, že každá jednotka má poslední firmware a je nabita 6. Důležité je, aby studenti rozuměli každému prvku pro nastavení kostky.

KategorieOdhad doby cvičení [min] Základní (Basic)20 Pokročilí (Beyond Basic) 35 Hardware20 Data Logging20 Nástroje (Tools)15

 Editorem lze upravovat nebo vytvářet nové návody ◦ měnit nebo doplňovat text ◦ přidávat důležité obrázky ◦ přidávat doplňující úlohy k řešení  Studenti mohou ◦ zapsat postup práce ◦ vkládat vlastní stránky ◦ přidávat obrázky a videa ◦ mohou sdílet své jedinečné projekty s ostatními

9