Komanditní společnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Evropská soukromá společnost s r. o
Obchodní společnosti.
Podnik jako právní subjekt
Akciová společnost Akciová společnost má základní kapitál tvořený jmenovitými hodnotami vydaných akcií. Tyto akcie odkupují akcionáři a to jsou vlastníci.
Ustavení a vznik.
Nauka o podnikání Týmový semestrální projekt. Veřejná obchodní společnost Zdeňka Bartošová, Marta Jindrová skupina 121, 123.
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
Právní forma organizace
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
ZSV – Obchodní společnosti
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Základy práva Obchodní právo
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
PODNIKÁNÍ, JEHO PRÁVNÍ FORMY A OBECNÉ PODMÍNKY
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Obchodní společnosti jako právní formy podnikání
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
Právní procesy.
Základní pojmy a instituty:
Obchodní společnosti.
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
vedoucí odštěpného závodu
Právní podmínky podnikání Obchodní firma Obchodní rejstřík.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Zákon o obchodních korporacích. Obchodní korporace 90/2012 Sb., zákon o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) Kolizní.
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
Společnost s ručením omezeným 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Přehled subjektů obchodního práva JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254_TÉMA_ Obchodní společnosti Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Podnikání podle obchodního zákoníku Obchodní zákoník Upravuje vznik a podnikání právnických osob. Podnikání je soustavná činnost prováděná samostatně.
Obchodní korporace: jednotlivé formy obchodních korporací. Mgr. Monika Příkazská Základy obchodního práva.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
7. PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
Postup při zřizování obchodní společnosti
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Výkladová prezentace pro podporu výkladu učitele.
Obchodní společnosti: založení, vznik, zrušení, zánik.
Obchodní společnosti I.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Společnost s ručením omezeným
Rozdíly mezi různým podniky právnických osob
Podnik 4.
Postup při zřizování obchodní společnosti
Společnost s ručením omezeným charakteristika
Vklad Vkladem je peněžní vyjádření hodnoty předmětu vkladu
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Postup při zřizování obchodní společnosti
Akciová společnost Výuková prezentace.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Podnikání a jeho právní formy
Právní minimum - Zahájení podnikatelské činnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Transkript prezentace:

Komanditní společnost Obchodní společnosti Kapitálové Osobní Akciová společnost Veřejná obchodní společnost Společnost s ručením omezeným Komanditní společnost

Postup při zřizování obchodní společnosti založení podnikatelské oprávnění Splacení stanovené části základního kapitálu – pouze u kapitálových obchodních společností Vznik zápisem do obchodního rejstříku

Založení obchodní společnosti Založení obchodní společnosti je projev vůle zakladatele nebo zakladatelů zřídit společnost určité formy s určitým vnitřním uspořádáním a za určitým účelem. Společenskou smlouvou pokud má společnost více než jednoho zakladatele Zakladatelskou listinou, pokud má společnost jednoho zakladatele

Společenská smlouva (zakladatelská listina) zakládací Funkce organizační Obsah upraven speciálně v závislosti na formě obchodní společnosti Osobní společnosti: písemná ověřené podpisy Forma Kapitálové společnosti: forma notářského zápisu

Podnikatelské oprávnění řemeslné ohlašovací Živnostenské volné koncesované vázané Jiné než živnostenské oprávnění Oprávnění k provozování zemědělské činnosti

Splacení základního kapitálu Peněžité vklady sro as Na každý peněžitý vklad nejméně 30%, celkem minimálně 100 000 Kč Emisní ážio a 30% jmenovité hodnoty všech akcií splácených peněžitými vklady Peněžité vklady musí být splaceny na zvláštní účet u banky zřízený správcem vkladu na firmu zakládané společnosti Nepeněžité vklady Nepeněžité vklady musí být splaceny v plné výši před zápisem výše základního kapitálu do obchodního rejstříku

Způsoby splacení nepeněžitého vkladu Zakladatel předává správci vkladu Nepeněžitým vkladem je nemovitost Písemné prohlášení vkladatele o vkladu nemovitosti s úředně ověřeným podpisem + Předání nemovitosti Nepeněžitým vkladem je věc movitá Předání věci Ostatní nepeněžité vklady Uzavření písemné smlouvy o vkladu Nepeněžitým vkladem je know how Nepeněžitým vkladem je podnik Předání dokumentace, v níž je zachyceno Sepsání zápisu Předání podniku nebo jeho části Sepsání zápisu

Zápis do obchodního rejstříku Konstitutivní účinek Zapisují se Identifikační údaje společnosti a její právní forma Předmět podnikání Osoby, které jsou statutárními orgány a způsob, jakým jednají Další skutečnosti podle právní formy společnosti

Jednání mezi založením a vznikem Jednat jménem budoucí společnosti může kdokoli Z jednání je zavázán sám, popř. více osob je zavázáno solidárně Společnost může takové jednání schválit do tří měsíců od svého vzniku Pokud společnost jednání schválí, platí, že byla zavázána od počátku

Nejčastější chyby Obchodní firma je zaměnitelná nebo klamavá Návrh není na předepsaném formuláři Nejsou splněny požadavky na zakladatele nebo jednatele Návrh neobsahuje všechny údaje Základní kapitál nebyl splacen v zákonném rozsahu Návrh není doložen předepsanými přílohami Nedostatky týkající se způsobu splacení a ocenění vkladů Nebyl zaplacen soudní poplatek