43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. Abrahám uslyšel, jak k němu mluví Hospodin
Advertisements

5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.
16. Jakub s Ezauem se usmířili. Jak se daří mému bratrovi? Zlobí se na mě stále?
22. Josefovi bratři přišli do Egypta nakoupit obilí
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
6. Hospodin plní slib Abrahámovi - narodil se mu syn Izák
37. Izraelité od Hospodina dostali pravidla pro život
29. Mladý Mojžíš zabil Egypťana, a proto musel uprchnout
12.Ezau poznává, že ho bratr podvedl. Jakub před ním utíká
11. Jakub lstí dostává prvorozenecké požehnání
14. Jakub pracuje u svého strýce Lábana jako pastýř
20. Josef dokázal faraonovi vyložit jeho sny
15. Jakub zápasí s neznámým cizincem
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
36. Během cesty pouští zakusili Izraelité, že se o ně Hospodin stará
B i b l i c k á d ě j e p r a v a 1 A tak tedy dobře... p o s l o u c h e j t e...
Až doposud nám Hospodin pomáhal. Jistě pomůže i nadále. Až doposud nám Hospodin pomáhal. Jistě pomůže i nadále.
41. Izraelité postavili stan, v němž bude přebývat Hospodin.
38. Izraelité byli netrpěliví, proto si nechali ulít zlatého býčka
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1.Jak se jmenovalo město, kde měla stát svatyně? ŠÍLO 2. Z čeho byla postavena svatyně, když Izraelci putovali do Zaslíbené.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Gedeon měl vysvobodit Izraelce z rukou Midjánců. Na koho nejvíce spoléhal, že mu pomůže? NA HOSPODINA 2. Gedeon.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde bydlela Noemi se svým mužem? BETLEM 2. Proč musela Noemi opustit svůj domov? NEÚRODA, HLAD 3. Kolik dětí měla.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kam putovala Noemi s Rút, když opustily Moabskou zemi? DO BETLÉMA 2. Noemi neměla pole, co udělala Rút? ŠLA SBÍRAT.
30. Mojžíš se při útěku skryl u kněze Jitra a potom pásl jeho stáda ovcí.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jaký dar obdržel Samson od Hospodina? SÍLU 2. Kdo nyní ohrožoval Izraelity? PELIŠTEJCI (FILIŠTÍNI) 3. Do koho se.
21. Josef se stará o to, aby Egypťané neměli hlad
25. Jakub přišel s celou rodinou do Egypta a setkal se se svým synem Josefem.
9. Izákovi se narodila dvojčata– Ezau a Jakub
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
13. Jakubovi se na útěku zdál zvláštní sen. Jakube, Bůh ti žehnej. V zemi, kde budeš, si najdi dobrou ženu, věřící v Hospodina.
40. Hospodin uzavřel s Izraelity smlouvu. Jdu opět na horu k Hospodinu a beru kamenné desky.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Co bylo úkolem Samuela? PŘEDÁVAT SLOVO OD HOSPODINA, POMÁHAT LIDEM ŘEŠIT OBTÍŽNÉ SITUACE 2. Co Izraelitům Samuel.
Je to chlapec. Co s ním bude? Přece ho neutopím v Nilu!
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Čím byl David, jakou práci dělal? PASTÝŘEM 2. Co rád dělal při své práci? HRÁL NA CITERU A ZPÍVAL 3. Čeho je autorem,
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak si Šalomoun představoval chrám, který chtěl vystavět? VELKÝ, HONOSNÝ, BOHATÝ, LEPŠÍ NEŽ JEHO PALÁC 2. Proč začal.
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Napiš jméno krále a jeho manželky z dnešního příběhu. ACHAB A JEZABEL 2. Jak se žilo Izraelitům za vlády tohoto krále?
2. Hospodin si vybral Gedeóna, aby zachránil Izraelity před Midjánci.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo nesl schránu úmluvy? KNĚŽÍ 2. Kde uložili schránu úmluvy? VELESVATYNĚ 3. Jak vypadal chrám po přenesení schrány.
34. Před odchodem z Egypta slavili Izraelité večeři, které se říká Pascha.
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
4. Abrahám děkuje Hospodinu, protože ho dovedl do země Kanaán
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenoval první král izraelského lidu? SAUL 2. Kdo určil krále Izraelitům? HOSPODIN, SAMUEL HO PŘEDSTAVIL.
17. Ze svých synů měl Jakub nejraději Josefa
26. Elijáš na hoře Karmel Po mnoha dnech, třetího roku, se stalo slovo Hospodinovo k Elijášovi: „Jdi a ukaž se Achabovi, chci dát zemi déšť.“ Elijáš.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Proč královna Jezabel usilovala Eliášovi o život? ELIÁŠ ZVÍTĚZIL NA BAALOVÝMI BOHY 2. Kam utekl Eliáš před královnou.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Elkána měl dvě ženy. Peninu a Chánu, která z nich se trápila, že nemá děti? 2. Kdo se komu posmíval. Chána Elkánovi?
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byla Penina a Chána? 2. Kdo byl Éli? 3. Co dělala Chána ve svatyni? 4. Kdo ji pozoroval? 5. Co se stalo u hory.
18. Bratři prodali Josefa do otroctví
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo to byl Eliáš? PROROK 2. Proč šel Eliáš za králem Achabem? ABY MU OZNÁMIL, ŽE PŘIJDE OBDOBÍ SUCHA 3. Kde žil.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde se ukrývali Izraelité před Midjánci, kteří je napadli? V JESKYNÍCH, V HORÁCH 2. Co udělal Gedeón, když zůstal.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
27. Faraon udělal z Izraelitů své otroky, kteří museli těžce pracovat.
3. Gedeon prosí Hospodina o pomoc. Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovala postava, která měla vysvobodit Izraelce od Midjánců? 2. Co právě.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Náman? BOHATÝ PÁN, GENERÁL VOJSKA 2. Čím trpěl Náman? MALOMOCENSTVÍM 3. Kdo poradil Námanovi, jak se uzdravit?
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byl Elíša stejného ducha jako Eliáš? ANO 2. Kdo přišel za Elíšou? VDOVA 3. Oč byl požádám Elíša? ABY POMOHL VDOVĚ.
1.Jaký byl Daniel? UPŘÍMNÝ, VĚRNÝ HOSPODINU 2. Co žádali protivníci Daniela po králi? ABY VYDAL ROZKAZ NEMODLIT SE K HOSPODINU, JEN UCTÍVAT KRÁLI 3. Co.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Jonáš ? PROROK 2. Jaké slovo promluvil Hospodin k Jonášovi? JDI DO NINIVE A VARUJ OBYVATELE MĚSTA 3. Kam.
42. Ester zachránila Izraelity před smrtí. Když se Mardocheus dozvěděl o všem, co se stalo, roztrhl svůj šat, oblékl si žíněné roucho a posypal hlavu.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
35. Tajemný nápis na stěně Král Baltazar vystrojil velikou hostinu svým tisíci hodnostářům a před těmito tisíci pil víno. Při popíjení vína poručil Baltazar.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Transkript prezentace:

43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán

Jozue ty nyní dovedeš Lid do zaslíbené země.

Muži, kteří nesou vzácnou schránu vstoupí do řeky první.

Jděte až doprostřed řeky a tam se zastavte.

Budeme nyní slavit, protože Hospodin nás dovedl do slíbené země.

Nesmíte nikdy zapomenout, že vám tuto krásnou zemi daroval Hospodin. Lidé, kteří tady bydleli před námi, si vymysleli své neživé bůžky. Neznali totiž pravého boha - Hospodina. Chovali se jako pohané. Těmto bůžkům věřili a nosili jim nejrůznější dary. To vy ale dělat nesmíte! Máte živého Boha, Hospodina, ke kterému se budete modlit, kterého budete s láskou vždy poslouchat. K tomu nepotřebujete žádný namalovaný obraz ani vyrobenou sochu. Slibujete, že to tak budete plnit?

Ano, tak to uděláme. Hospodin je naším Bohem a Pánem.

ÚKOL: Zkus popřemýšlet nad tím, kdy tě naposledy něco pokoušelo. Zamysli se nad tím, zda by to nešlo změnit. Pokud ano, napiš nebo nakresli, kdo ti v tom může pomoci.

Bonus pro dospělé Izraelité odmítali jíst manu – pokrm, kterým Hospodin sytil svůj lid. My také máme pokrm na cestu do věčnosti – eucharistický chléb. Přijímáme ho? Nebo si řekneme, to stačí jednou či dvakrát za rok. Tělo sytíme každý den. A duši stačí nasytit jednou či dvakrát v roce?

Římskokatolická farnost Hnojník červen Pro vnitřní potřebu farnosti Použité obrázky: Rodinná Bible. 3. české vydání. 9 Henrietta Street, London WC2E 8PS: A Dorling KIindersley Book, ISBN