Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byla Penina a Chána? 2. Kdo byl Éli? 3. Co dělala Chána ve svatyni? 4. Kdo ji pozoroval? 5. Co se stalo u hory.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byla Penina a Chána? 2. Kdo byl Éli? 3. Co dělala Chána ve svatyni? 4. Kdo ji pozoroval? 5. Co se stalo u hory."— Transkript prezentace:

1

2 Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byla Penina a Chána? 2. Kdo byl Éli? 3. Co dělala Chána ve svatyni? 4. Kdo ji pozoroval? 5. Co se stalo u hory Sinaj?

3 11. Chaně se narodil Samuel. Vychovával jej pak kněz Éli.

4

5

6 Samuel Elí

7 Chofni Pinchas

8 Z truhly moudrosti krále Šalamouna

9 1. Elkána měl dvě ženy. Peninu a Chánu, která z nich se trápila, že nemá děti? 2. Kdo se komu posmíval. Chána Elkánovi? Chána Penině? Pěnina Cháně? 3. Jako každá Izraelská rodina putovali do svatyně v Šílu. Kdo se při této pouti cítil mizerně: Elkána, Chána, Penina, děti 4. Kdo z této rodiny utekl do chrámu? Elkána, děti, Penina, Chána 5.Izraelité putovali pouští do Zaslíbené země. Co jim na poušti chybělo? autobus, mobil, voda, tablet, jídlo, kamarádi, hry

10 1. Kdo byl Samuel?

11 2. Co udělala matka Samuela, když povyrostl?

12 3. Čemu se učil Samuel?

13 4. Kdo byli Chofni a Pinchas?

14 5. Jak se jmenovala manželka Abraháma? Jezabel, Noemi, Sára

15 Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Samuel? 2. Co udělala matka Samuela, když povyrostl? 3. Čemu se učil Samuel? 4. Kdo byli Chofni a Pinchas? 5. Jak se jmenovala manželka Abraháma? Jezabel, Noemi, Sára

16 Římskokatolická farnost Hnojník listopad 2014 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Použité obrázky: Rodinná Bible. 3. české vydání. 9 Henrietta Street, London WC2E 8PS: A Dorling KIindersley Book, 1997. ISBN 80-7209-636-2.


Stáhnout ppt "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byla Penina a Chána? 2. Kdo byl Éli? 3. Co dělala Chána ve svatyni? 4. Kdo ji pozoroval? 5. Co se stalo u hory."

Podobné prezentace


Reklamy Google