Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

3. Gedeon prosí Hospodina o pomoc. Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovala postava, která měla vysvobodit Izraelce od Midjánců? 2. Co právě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "3. Gedeon prosí Hospodina o pomoc. Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovala postava, která měla vysvobodit Izraelce od Midjánců? 2. Co právě."— Transkript prezentace:

1 3. Gedeon prosí Hospodina o pomoc

2 Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovala postava, která měla vysvobodit Izraelce od Midjánců? 2. Co právě dělala osoba, která měla Izraelce vysvobodit? 3. Co dostal vysvoboditel za úkol od Hospodina? 4. Byl zachránce Izraelitů nějak potrestán? 5. Jak se jmenoval nástupce Mojžíše, který přivedl Izraelity do Kanaánu?

3 Potřebuji několik mužů.

4

5 Gedeón prosil Boha: „Chceš mou rukou vysvobodit Izraele, jak jsi prohlásil? Hle, rozprostírám na humně ovčí rouno. Bude-li rosa jenom na rouně a všude po zemi bude sucho, poznám, že mou rukou vysvobodíš Izraele, jak jsi řekl.“ Tak se také stalo. Nazítří za časného jitra rouno vyždímal a vytlačil z něho plný koflík rosy. Sdc 6,36-38

6 Gedeón dále prosil Boha: „Nechť proti mně nevzplane tvůj hněv, když promluvím ještě jednou. Rád bych to s rounem zkusil ještě jednou. Kéž je jenom rouno suché a všude po zemi rosa!“ A Bůh to tak té noci učinil. Jenom rouno bylo suché, zatímco všude po zemi byla rosa. Sdc 6,39-40

7 Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde se ukrývali Izraelité před Midjánci, kteří je napadli? 2. Co udělal Gedeón, když zůstal sám? 3. O co prosil Gedeón Hospodina? 4. Hněval se Hospodin na Gedeóna? 5. Jak se jmenovali synové Izáka?

8 Římskokatolická farnost Hnojník září 2014 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Použité obrázky: Rodinná Bible. 3. české vydání. 9 Henrietta Street, London WC2E 8PS: A Dorling KIindersley Book, 1997. ISBN 80-7209-636-2.


Stáhnout ppt "3. Gedeon prosí Hospodina o pomoc. Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovala postava, která měla vysvobodit Izraelce od Midjánců? 2. Co právě."

Podobné prezentace


Reklamy Google