Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

34. Před odchodem z Egypta slavili Izraelité večeři, které se říká Pascha.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "34. Před odchodem z Egypta slavili Izraelité večeři, které se říká Pascha."— Transkript prezentace:

1 34. Před odchodem z Egypta slavili Izraelité večeři, které se říká Pascha

2 Tuto noc Izraelité vyjdou z Egypta do zaslíbené země Kanaán. Nejprve však ať každá rodina povečeří beránčí maso s chlebem. Krví z beránka potře prahy dveří.

3 Slavíme svátek osvobození

4

5 Kde bude na dveřích krev beránka, tam nevstupuj.

6 Vezměte si, co chcete, jen rychle odejděte!

7 Hospodine děkuji za vyslyšení a vysvobození, jsme opět volní.

8 ÚKOL: Hospodinu velmi záleželo na Izraeli. Záleží mu na každém z nás. I nás vysvobozuje z otroctví hříchu. Prožíváme dobu velikonoční, která nám to připomíná. Nakresli, jak vypadala večeře u Izraelitů, když vycházeli z Egypta.

9 Bonus pro dospělé Večeři, kterou slavili Izraelité v Egyptě, je předobrazem Mše sv. – Eucharistie (díkůvzdání) Při mši sv. se proměňuje chléb a víno v tělo a krev Kristovu. Zde Bůh se dává každému z nás a chce nás proměnit v COMMUNIO (společenství) se sebou. Jako proměnění, bychom měli proměňovat svět. (KKC 1368-1372,1414)

10 Římskokatolická farnost Hnojník duben 2014 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Animovaný film – Princ Egyptský, USA, 1998, 88 min, Režie: Brenda Chapman, Steve Hickner, Simon Wells Použité obrázky:


Stáhnout ppt "34. Před odchodem z Egypta slavili Izraelité večeři, které se říká Pascha."

Podobné prezentace


Reklamy Google