Nela Sováková, Johana Černá

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Josef Čapek.
Advertisements

Osobnosti Chyšecka Antonín Šít.
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
 židovský původ  dva bratři zemřeli v dětství, tři sestry zemřely v koncentračním táboře  narodil se na Starém Městě v Praze  se svým otcem nevycházel.
Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila
Fryderyk Chopin.
E C C E H O M O ABRAHA M BLOEMAERT * Gorinchem Utrecht 1651.
Vznik Československé republiky
Kubismus I. Polovina 20. století.
Josef Čapek (23. března 1887 – duben 1945) autor: Kateřina Marková.
malíř a ilustrátor 19.stol.
Bratři Čapkové.
Karel Čapek.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_07.
Karel a Josef Čapek Štěpánka Bořková Naty Kalousková Terka Koldinská Pája Kormošová Monča Bartůšková 9.A.
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
P O U T N Í K olej malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
Alois Moravec Osobnosti Chyšecka. Narodil se v rodině vesnického učitele v Chyškách u Milevska 5. ledna Jeho otec se jmenoval Josef Moravec a matka.
Narodil se na Moravě v městě Ivančice. Jeho pěvecké schopnosti mu umožnily pokračovat v sekundárním vzdělávání v Brně, ale jeho více lákalo.
JAN ZRZAVÝ český malíř, grafik, ilustrátor a scénograf, významný představitel české výtvarné avantgardy nastupující začátkem 20. stol ,
ČESKÝ KUBISMUS Jiří Salajka.
Mikoláš Aleš
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
VY_52_INOVACE_DEK_36 Impresionisté krajináři. Datum vytvoření: Autor: Mgr. Martina Kokšteinová „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Klíčová.
Vojtěch Hynais.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Berthe Morisot ( ) Narodila v Bourges ve velmi majetné rodině státního úředníka. Rodina ji podporovala ve vzdělání, kreslení a malování. Brzy.
Rembrandt (Rembrandt Harmenszoon van Rijn )
RAINER MARIA RILKE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Kazimierz Nowak ( ) Polski podróżnik, Poský cestovatel,fotograf a spisovatel.
P O U T N Í K malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
Emil František Burian
Paul Cézanne MgA. Lukáš Psík
Karel Čapek.
3. Kompozice ve výtvarném umění
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
U3V – kurz Vyšehrad v proměnách staletí (Gabriela Cundrová)
Evropské umění počátku 20. století
SYMBOLISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Martin Malý Prima.
Představitel geometrické abstrakce a počítačového umění
IMPRESIONISMUS 4 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
William Blake (1757 – 1827) Jeho životní příběh Vám přiblíží Jindřich Holman.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Jean François Millet a Barbizonská škola Vladimír Sobota.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
EDVARD MUNCHA VÝKŘIK. EDVARD MUNCHA Edvard Munch byl norský malíř a grafik, vlivný představitel moderny. V roce 1879 se Munch zapsal na polytechniku,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/11
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
MODERNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY NA PŘELOMU 19. A 20. STOLETÍ - 2
VY_32_INOVACE_19_Literatura 19. století
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
EXPRESIONISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
František Ladislav Čelakovský Název projektu: OP VK
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Den Země 3.A – 25. dubna.
Expresionismus Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Božena Němcová (1820 – 1862).
Božena Němcová Narodila se ve Vídni.
ALFONS MARIA MUCHA.
EDVARD MUNCHA 7.B Vojtěch Tomáš. EDVARD MUNCHA  Edvard Munch byl norský malíř a grafik. V roce 1879 se Edvard zapsal na polytechniku, kde sice vynikal.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Nela Sováková, Johana Černá Emil Filla Nela Sováková, Johana Černá

Život * 4.dubna 1882 + 7.října 1953 Narodil se do rodiny železničního úředníka, dětství prožil v Brně , kde také absolvoval obchodní školu a pracoval jako úředník pojišťovny. Práce úředníka ho však nebavila a proto po několika měsících odchází do Prahy. Od roku 1903 studoval v Praze Akademii výtvarných umění. Školu však opustil po třech letech. Spolu s několika svými spolužáky se rozhodl sám hledat novou cestu. V prvním období jeho tvorby jej výrazně ovlivnila tvorba malíře Edvarda Muncha, který měl v roce 1905 v Praze výstavu. Stal se členem skupiny Osma, díky které vystavil svá první díla. Nejvíce maloval krajiny.