Mořský savci ..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Arktida a Antarktida ohrožené zvířata
Advertisements

Kruhoústí a paryby Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_303.
Environmentální výchova
Vymírání velryb. Velryby Velryba není ryba, ale savec z řádu kytovci. Mimo jiné to znamená také to, že dýchá vzduch stejně jako všichni ostatní savci,
Medvědi.
Život v polárních mořích
KYTOVCI Žijí výhradně ve vodě.
RYBOLOV Jan Chytil, OA.
Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2012
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
M O Ř E A O C E Á N Y.
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Kruhoústí a paryby autor: David Hainall.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
MOŘE, OCEÁN.
Třída: SAVCI - II Řád: Ploutvonožci Řád: Kytovci Řád: Chobotnatci
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Opakování život na Zemi
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Kytovci (Cetacea).
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vnitřní a vnější stavba těl savců
BIOKLIMATICKÉ VÝŚKOVÉ STUPNÉ
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.12 Anotace:
SAMOSTUDIUM TEST TULEŇ OBECNÝ RYPOUŠ SLONÍ LACHTAN HŘIVNATÝ MROŽ LEDNÍ
řád Sudokopytníci 2 nebo 4 prsty s kopýtky býložravci, všežravci
Savci.
Život v oceánech.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Delfín obecný.
KROKODÝLI.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Život v oceánech a mořích.
Správná odpověď ► klik na obrázek
Řád: Kytovci. Charakteristika: Žijí jen v moři Mají kůži bez srsti Mají silnou vrstvu podkožního tuku Dorozumívají se echolokací Vydechovaný vzduch kondenzuje.
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Kytovci  ROČNÍK: 9. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Přírodopis.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ ZEMĚPIS 6. ROČNÍK TEMA: Risk-biosféra ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Jitka Marečková Název: VY_32_INOVACE_14C_13_Savci _Kytovci Téma: 14C_Př8.roč.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
Delfíni.
VY_52_INOVACE_37_Paryby Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann Bc. Petr Grossmann.
VY_32_INOVACE_05_Kytovci
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PARYBY převážně mořští živočichové chrupavčitá kostra dýchají žábrami
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ŽIVOT V OCEÁNECH A MOŘÍCH
VY_52_INOVACE_36_ Život v oceánech a mořích
Kytovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
KYTOVCI.
OCEÁN. OCEÁN SVĚTOVÝ OCEÁN TVOŘÍ ASI ¾ ZEMSKÉHO POVRCHU PŘED MILIÓNY LET V NĚM VZNIKL ŽIVOT ŽIVOT V OCEÁNU NENÍ STÁLE PROZKOUMÁN, ZEJMÉNA V HLOUBKÁCH.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
SAVCI II 8. Řád: ŠELMY 1. Čeleď: Šelmy psovité vlk obecný.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Transkript prezentace:

Mořský savci .

Kosatka dravá Kosatka dravá známá také jako velryba zabiják, je největším zástupcem čeledi delfínovitý. Je všestranným predátorem stojícím na vrcholu mořského potravního řetězce požírá ryby, želvy, ptáky, tuleně, žraloky a také jiné kytovce.

Delfín skákavý Delfín skákavý je známý druh, protože je často chován v delfináriích a je často používán pro výzkumné účely. Je podobný delfínu obecnému ale má kratší čelisti s menším počtem zubů.(Dožívá se 30–36 let).

Žralok tygří Žralok tygří (někdy též Žralok tygrovaný a též žralok polární) je velký žralok vyskytující se v mořích a oceánech suptropického a tropického pásu. Jeho váha může činit 385 až 635 kg. Někdy je nazýváván "smetištěm moře", protože si potravu nevybírá, sežere i takové věci, jako jsou automobilové značky nebo kanystry na benzin.

Velryba černá Velryba není ryba, ale savec z řádu kytovci Mimo jiné to znamená také to, že dýchá vzduch stejně jako všichni ostatní savci, tedy i člověk. Velryby patří mezi největší živočichy žijící na Zemi. Živí se planktonem. Lov velryb je druh mořského rybolovu, během kterého jsou velrybářskou flotilou loveni velcí mořští savci (velryby , plejtváci atd.). Výjimka ze zákazu lovu byla poskytnuta jen obyvatelstvu Sibiře, Aljašce a Grónska, kde je povolen jen lov některých druhů.

Tuleň grónský Úbytek volného ledu může ovlivnit populaci tuleňů a proto by měl být lov tuleňů v souladu s jejich reprodukcí, aby nedošlo k dramatickému úbytku jejich populace. Žije převážně na severu a v  Severogrónském národním parku Fauna.

Tak ahoj a mějte nás rádi