Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kytovci Autor: Mgr. Iva Hirschová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kytovci Autor: Mgr. Iva Hirschová"— Transkript prezentace:

1 Kytovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
VY_32_INOVACE_39_Delfín, kosatka a velryba Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.

2 1. Je úhoř kytovec? Ne, úhoř patří mezi ryby. 2. Čím dýchá kytovec? Plícemi. 3. Žijí kytovci i ve sladké vodě? Nežijí. 4. Patří kytovci mezi obratlovce? Ano.

3 5. Spoj dvě slova, která k sobě patří.
Lín, delfín, žralok, mlok, vodnář Paryba, ryba, plaz, obojživelník, savec. Lín - ryba, delfín - savec, žralok - paryba, mlok - obojživelník, vodnář - plaz 6. Které tvrzení je správné? Kosatka patří mezi pláštěnce. Ryby nemají končetiny.

4 Savci mají stálou tělní teplotu.
Savci nesají mateřské mléko. 7. Kteří kytovci jsou nejčastěji viděni v delfináriích? Delfín, kosatka. 8. Jak je u velryb postavena ocasní ploutev vzhledem k hladině vody? Vodorovně

5 Citace Vlastní zdroje

6 Vytvořeno jako DUM do předmětu přírodopis na ZŠ a MŠ 17
Vytvořeno jako DUM do předmětu přírodopis na ZŠ a MŠ 17.listopadu 1325, Mladá Boleslav pro 7.ročník základní školy. Materiál slouží k doplnění učiva o obratlovcích. Materiál je vhodné prezentovat pomocí interaktivní tabule. Materiál byl vytvořen a pilotován v II. pololetí školního roku 2011/2012


Stáhnout ppt "Kytovci Autor: Mgr. Iva Hirschová"

Podobné prezentace


Reklamy Google