Vypracoval: Petr Ponížil 2. ročník OTŽP. Knihy ze kterých jsem čerpal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přizpůsobení živočichů k prostředí
Advertisements

Jak stárnu,více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
22. Josefovi bratři přišli do Egypta nakoupit obilí
Technika,tak jak ji vidím já…
PRAVDY O MUŽÍCH Varování pro muže:
LIGHTHOUSE ENGLISH LIBRARY. CO V ANGLICKÉ KNIHOVNĚ NAJDETE? Čeká na vás už přes 40 knížek různých žánrů (dobrodružné, krimi, napínavé, pohádky, sci-fi).
Hodnotová orientace svobodné generace
Nač jsou muži ? Evoluce mužských rolí Bc. Kateřina Vlčková 1. NR. Bi - Z.
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
PODSTATNÁ JMÉNA ( ČESKÝ JAZYK - 8. ROČNÍK )
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
jarno.webovastranka.cz Co je to střední věk? Když vám penzi nedají, protože jste příliš mladý a ženské vám nedají, protože jste příliš starý.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
Složení lidského oka Bloudíčková Gabriela, Radová Jana, Spáčal Josef, Březinová Dagmar, Marek Hrůza, Ludvík Josef.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Holly Blacková KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ. Proč jsme si to vybrali Knížka plná kouzelných bytostí, která nás po přečtení zaujala Příběh zaujme tajemstvím.
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Rovnost a nerovnost Petr Machala.
Ženy ve vědě aneb kdy to vlastně začalo a jaké to je…
Člověk 2. díl Za předpokladu použití psacích potřeb.
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
Myšlenky, postoje, emoce a jiné katastrofy
ŽIVOT PO ČTYŘICÍTCE A DÁL … VĚTŠINA LIDÍ OBYČEJNĚ VŮBEC NEVÍ, CO S TÍM, KDYŽ JE JIM PŘES 40 A NAJEDNOU MAJÍ NEČEKANOU SVOBODU A VŠE STÁLE FUNGUJE AMERICKÉ.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
Reklamština Jak ji pochopit.. XXL Tlustý – řečeno slušně.
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
Každý den jsme trochu starší…
Životní plány a cíle Petr Machala.
VODA.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Masarykovo gymnázium.
KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout.
CHUDOBA.
JAN WERICH CITÁTY S KAPKOU HUMORU A S PÍSNIČKOU.
Technologie.
AUTOMAT.PŘETÁČENÍ Těžké je rozhodnout se opustit sen a vstoupit do skutečnosti. Vyžaduje to úžasnou sílu vůle a je to tím těžší, čím víc narostl sen.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Diktát: napíšeme na tabuli.
FEMINISTICKÁ STUDIE CHLAPŮ
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Noun Gender VY_22_INOVACE_17 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Pár vtípků.
John Irving Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Ekokodex.
Pravěk – člověk rozumný
Kodexy Výtvarná dílaSochy & plastiky Věda & vynálezy ČLOVĚK - VYNÁLEZCE - GÉNIUS „Mezi malířstvím a sochařstvím neshledávám jiný rozdíl, nežli že sochař.
BUĎTE POZORNÍ, AŤ SI TOHO ZAPAMATUJETE CO NEJVÍC..
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Reportáž z akce Smysly živočichů Kateřina Bílková | 5. A 1.
Prohlížet si ženská prsa je zdravé pro muže a prodlužuje jejich život. Bylo to publikováno ve studii německých výzkumníků.
Content marketing Hripsime Zohrabyan
Čím chci být ,až vyrostu.
Deficitní poruchy paměti vyvolané věkem!.
Jak stárnu, více si vážím žen nad 40 let. Jen několik příkladů, proč.
náboženství staré Číny a Japonska
CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14_pridavna_jmena Název:
Sekularizace Evangelii Nuntiandi 55.
TEPLÉ SVĚTLO CÍTÍM, TO MI DÁVÁ KLID
Jak stárnu, více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Každý den jsme trochu starší…
Muž s nízkým příjmem přijde do vaší kanceláře a říká, že jeho rodinu právě vyhodili z jejich bytu. Potřebuje najít jiný byt, který by si mohl dovolit.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Dějepis 7. ročník
Reklamština Jak ji pochopit..
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
česká asociace sdílené ekonomiky
Transkript prezentace:

Vypracoval: Petr Ponížil 2. ročník OTŽP

Knihy ze kterých jsem čerpal

 Stejní???... Vyvinuli jsme se jako jeden živočišný druh  Proč tedy různí???  Podle studie, která je popsána v těchto knížkách, nejspíše všechno pramení z rolí, které zastávali muži a ženy již ve starých dobách, a tyto vlastnosti jim zůstali i v dnešním „moderním“ světě.  Při vývoji plodu se vyvíjí mozek podle toho jestli bude „mužský“ nebo „ženský“

 Jak se liší lež muže od lži ženy?  Mnozí si myslí že lžou jen muži – není to pravda, lžeme všichni,  Musíme od sebe oddělit lež muže a ženy  Muž lže aby se měl dobře on sám  Žena lže aby se měli dobře blízcí lidé  Většina lží spadá mezi lži „nevinné“

 Proč muži neumějí lhát?  Muži umějí lhát, jen když se baví s dalším mužem.  Proč tomu tak je?  Ženy při komunikaci používají více smyslů a tak odhalí téměř každou lež  Rada pro muže: lžete ženám jen když voláte, tímto způsobem to nepozná

 Proč toho ženy vidí více jako muži?  Mužský mozek vnímá menší zrakové pole než ženský

 Kvůli tomu muži často obviňují ženy, že jim schovávají věci.  Rada pro muže: Nerozptylujte se ostatními věci  Rada pro ženy: Upřesněte muži místo, kde se věc nachází

 Proč se mužům zdá, že ženy stále mluví?  dáno historicky  Muži lov – není potřeba mluvit  Ženy komunikace v jeskyni  Muž má jinou kapacitu slov pro daný den než žena, a proto když večer přijde z práce nemá potřebu mluvit  Žena se chce z problémů vypovídat, muž si potřebuje problémy přetřídit v hlavě a najít to správné řešení.

 Proč Muži zvládají jen jednu věc?  Jejich mozek je naprogramován tak, aby se plně soustředili (lov)  Ženy mají mozek přizpůsoben k přijetí co nejvíce informací.

 Říkáte si, že to na Vás nesedí?  Je to možné, není řečeno že všichni muži nebo ženy jsou stejní, ze studie jsou vybrány průměrné informace  Příklady co muži a ženy rádi dělají  Muži mlčky sedí a dívají se do „ohně“  Ženy potřebují získat co nejvíce informací  Muži rádi řeší různé problémy  Ženy rády mluví nepřímo