Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Člověk 2. díl Za předpokladu použití psacích potřeb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Člověk 2. díl Za předpokladu použití psacích potřeb."— Transkript prezentace:

1 Člověk 2. díl Za předpokladu použití psacích potřeb

2 Rozmnožovací soustava Rozmnožování je jedním ze znaků života. V civilizovaném světě lidé narození dítěte předem plánují. Muž by se k ženě měl chovat ____________. Muži od žen očekávají ____________chování. Ženské pohlavní buňky se nazývají ________. Mužské pohlavní buňky se nazývají ________.

3 Rozmnožovací soustava Ženské pohlavní ústrojí tvoří 2 ______a _____. Mužské pohlavní ústrojí tvoří 2 _________. Vývoj dítěte v těle matky trvá ____měsíců. Po porodu dítě saje ___________. Novorozenec je zcela odkázán na péči matky, nedokáže ještě mluvit, __________________.

4 Nervová soustava Člověk má ze všech živočichů nejdokonaleji vyvinutou nervovou soustavu. Nervovou soustavu tvoří ______, _____, ____. Člověk jako jediný z živých tvorů dokáže slo- žitě ______, dorozumívat se ______ a uvědo- měle ________.

5 Smyslová ústrojí Zrak – jeho ústrojím jsou ičo(sestav slovo). Sluch – jeho ústrojím jsou išu(sestav slovo). Čich – jeho ústrojím je son(sestav slovo). Chuť – jeho ústrojím je kyzaj(sestav slovo). Hmat jeho ústrojím je chrvop ohélec alět(se- stav 3 slova).


Stáhnout ppt "Člověk 2. díl Za předpokladu použití psacích potřeb."

Podobné prezentace


Reklamy Google