Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

LODNÍ DOPRAVA.
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
STROJNÍK základy Jakub Vaculík.
VY_42_INOVACE_396_MĚŘÍTKA MAP A PLÁNKŮ
Vývoj nových zbraňových systémů pro třetí tisíciletí se stává prioritou mnohých vývojových kanceláří. Důraz je především kladen na neotřelost návrhů se.
Historie polovodičových součástek I.
Svět techniky a já.
LYŽOVÁNÍ.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Fagot Eva Michalisková.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
DÁLKOVÉ BĚHY.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
VY_32_INOVACE_21-04 Pravděpodobnost 4 Geometrická pravděpodobnost.
Letadla 2. světové války Druhá světová válka začala v září roku 1939 německým vpádem do Polska a skončila v srpnu roku 1945 americkým atomovým bombardováním.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Tablety (mobilní zařízení)
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký.
VY_32_INOVACE_3D.9.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Boeing 787 Dreamliner.
STARTEK Profil společnosti Společnost STARTEK spol. s r.o. je výhradně česká soukromá strojírenská společnost, která vznikla roku 1996 jako nástupce původní.
Krajina a životní prostředí
Tato prezentace byla vytvořena
Plánování trajektorie pro bezpilotní letoun za účelem sledování pozemních objektů pomocí inerciálně stabilizované kamerové platformy Michal Kreč Vedoucí.
Šalmaj.
Tato prezentace byla vytvořena
GSM.
Tato prezentace byla vytvořena
ROBOTIKA BUCHTA Jan.
Vojenský technický ústav, s.p. Příspěvek k tématu „Inteligentní technologie vs. ploty pro ochranu státních hranic České republiky“ Kulatý stůl Poslanecké.
Historie požárního sboru hl.m. Prahy MIROSLAV CHMEL, DL2 Studentská konference Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
Drony Bezpilotní letadlo.
H ISTORIE POHOSTINSTVÍ Pohostinnost je jedna ze základních vlastností člověka. Úroveň je poměrná úrovni společnosti a jejímu rozvoji. Původně byla poskytována.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
PARNÍ STROJ Jan Lameš 5.B. CO JE TO PARNÍ STROJ Je to mechanický stroj poháněný parou.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda.
Vandrácká Nostalgie T.S. Sára Spolek Svobodných Tuláků.
F YZIKA Měření délky. Vypracoval: Lukáš Karlík. P OROVNÁVÁNÍ Dříve lidé měřili pomocí porovnávání na větší a menší. Toto měření bylo však velmi nepřesné.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Dopravní zeměpis, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
SOFTWARE Operační systémy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Hnědozem   je typ půdy, která je typická svojí hnědou barvou, od níž je odvozen i její název. Jedná se o půdní typ, který je méně kvalitní než černozemě.
Historie pohostiství Předmět: Stolničení
Matěj Kukuča 5. ročník ZŠ Nezdenice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Obvody a obsahy – prověření 2
Vlastnosti střídavého proudu
Právo EU - nové „Základní nařízení“
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
Zdroje požární vody Kristýna Kalašová.
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Dějiny Austrálie
Transkript prezentace:

Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A

 Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají často v armádě k průzkumným i útočným letům, v současnosti se začínají také komerčně využívat.  Protože drony nemusí brát ohled na pilota uvnitř, mají velkou přednost především v menších rozměrech, hmotnosti a také v době letu.

 První bezpilotní letadlo vzniklo v roce 1916 a jmenoval se Aerial Target (Vzdušný cíl) a vyrobil jej Archibald Montgomery Low.  Následovalo mnoho letadel řízených na dálku (např. Automatic airplane, V-1)  S miniaturizací všech technologií v 80. a 90. letech 20. století zájem o bezpilotní letouny prudce vzrostl.

 Začaly se používat v 80. letech minulého století.  Bezpilotní letadla se používají často v armádě k průzkumným i útočným letům.  Rovněž je využívají ke sledování, přepravě v nepřístupném terénu

PREDATOR A REAPER  Jsou to bezpilotní letouny využívané armádou Spojených států amerických.  Jejich velikou předností je doba letu (vydrží letět a 48 hodin).  Letouny byly původně využívány výhradně pro průzkumné účely, ale později vznikly jejich ozbrojené verze.

 Bezpilotní letouny se začínají používat k hašení požárů, policejnímu sledování nebo průzkumu terénu.  V poslední době začíná drony používat široká veřejnost např. k fotografování, reklamním účelům, obsluze hostů.

Zdroje:  _letadlo _letadlo  vrazdici-stroje-bez-soucitu vrazdici-stroje-bez-soucitu  1-bezpilotni-letouny-ze-smrticich-stroju-cisniky- a-postaky/ 1-bezpilotni-letouny-ze-smrticich-stroju-cisniky- a-postaky/