Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda."— Transkript prezentace:

1 Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda

2 Novorozenec: V tomto období probíhá adaptace na nové prostředí mimo tělo matky.

3 Kojenec: Pláč je hlavním prostředkem komunikace. Používá první slova. Roste, používá své tělo ke hraní.

4 Batole Dítě se postupně osamostatňuje, provádí samostatné pohyby. Uvědomuje si sebe samo a začíná vnímat pocity druhých. Období vzdoru a negativismu.

5 Předškolní věk Mění se tělesné rozměry, rozvijí se paměť, představivost, řeč, myšlení. Nejdůležitější činností je hra. Začíná se vyměňovat chrup.

6 Mladší školní věk Období první vytáhlosti, rostou trvalé zuby. Začíná školní docházka. Zájem je hlavně o sport. Na počátku přijímá názory ostatních, později si začíná vytvářet vlastní názor. Zvyšuje se sebedůvěra.

7 Puberta Tělo prochází tělesnými změnami. Vyvíjí se pohlavní orgány. Výrazně se odlišují chlapci od dívek. Chlapcům začínají růst vousy, u dívek se objevuje menstruace. Časté měnění nálad.

8 Adolescence Věk 15. až 18.let Prudké tělesné změny. Hledání vlastní identity, navozují se přátelství a první lásky. Orientace na budoucí povolání.

9 Dospělost Myšlení je cílevědomé a promyšlené. Různé životní názory, postoje, reakce. Vypořádání se s problémy. Výběr životního partnera. Zakládání vlastní rodiny. Práce v zaměstnání, finanční zajištění. Naplňování svého volného času.


Stáhnout ppt "Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda."

Podobné prezentace


Reklamy Google