Ro č ník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
VY_32_INOVACE_11_ODV_651_Str
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Kvíz Kvíz
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_MALA_VELKA_SVATBA_PREZENTACE_20 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET_PREZENTACE_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Správné držení těla Správný postoj Správný posed Správná chůze VY_32_INOVACE_04_36.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Kategorie odbytových středisek
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Písemné dělení jednociferným dělitelem
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
HODINY - poznej stejný čas, velikost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ29 Excel – funkce Počet období.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Množství, symbol Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace Řešení problémů, učení Jemná motorika, koordinace ruky a oka.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
MATEMATIKA PRO 1. ROČNÍK Geometrické tvary
Transkript prezentace:

Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Restaurační způsob Jméno autora:Jaroslav Petr ů Vytvo ř eno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – zásady obsluhy,d ě lení dle použití. Restaura č ní zp ů sob d ě lení. ŠablonaIII/2 Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_386

Zásady a d ě lení Jednoduchá obsluha

JO – společenské zásady Zdravíme Nejíme Nepijeme Nežvýkáme Nekou ř íme Úsm ě v Neschováváme se Pomáháme si Vzd ě láváme se

JO – profesní zásady Servis provádíme z pravé strany – až na zvláštní p ř ípady První obsluhujeme ženu – až na zvláštní p ř ípady Obsluhujeme z levé ruky – to znamená že vše nosíme v levé ruce Nep ř et ě žujeme se - tím p ř edcházíme nehodám Dodržujeme hygienická pravidla Dodržujeme bezpe č nost Používáme profesní pom ů cky Nezapomínáme na osobní vybavení

Co dodržujeme Talí ř s jídlem pat ř í p ř ed hosta znakem nahoru a masem dolu Nápoje zakládáme na pravou stranu nad n ů ž Kompoty zakládáme na pravou stranu Saláty zakládáme na levou stranu Talí ř ek na kosti na levou stranu

Dělení způsobů - JO Restaura č ní Kavárenský Barový Slavnostní Etážový

Restaurační způsob obsluhy D ě líme na jednoduchou a složitou Jednoduchou dále d ě líme na základní a vyšší formu Složitou taktéž d ě líme na základní a vyšší formu Základní rozdíl spo č ívá v tom jak a kde hosta obsluhujeme

JO – restaurační způsob – základní forma Základní forma spo č ívá v tom nejjednodušším servisu Taktéž m ů žeme ozna č it jako nejrozší ř en ě jší Obsluhující p ř evezme vyhotovenou objednávku v kuchyni a odnáší host ů m Veškeré druhy pokrm ů jsou servírovány na jednom talí ř i v č etn ě p ř íloh

JO – restaurační způsob – vyšší forma Jedná se o propracovan ě jší zp ů sob servisu. Ten má poskytnout host ů m více pohodlí a konfortu Nejedná se o zážitkový servis – ten je až ve složité obsluze Ale i p ř esto m ů že být ur č itá profesionalita ozna č ována jako zážitek a d ů vod ke spokojenosti hosta

Jak probíhá Obsluhující p ř evezme vyhotovenou objednávku v kuchyni a vše odnáší host ů m Rozdíl je v rozložení pokrmu na talí ř ích Již v kuchyni kucha ř p ř i tomto zp ů sobu rozd ě lí jídlo na talí ř e následovn ě Na masovém talí ř i podáváme maso s omá č kou č i š ť ávou Na dezertním talí ř ku je podávána p ř íloha U p ř ílohy nezapomeneme p ř iložit p ř ekládací p ř íbor

Co musíme vědět Pokud jsou u jídla dv ě p ř ílohy ??? Tak zvláš ť na dezertním talí ř ku je host ů m podávána ta kterou snáze host p ř eloží P ř ílohu zakládáme na levou stranu

Kontrolní otázky Jaké jsou zásady p ř i obsluze obecn ě D ě lení zp ů sob ů obsluhy do skupin dle jejich vhodnosti p ř i použití v ur č itých st ř ediscích Co je základní forma JO Co je vyšší forma JO Jak se provádí servis více p ř íloh

zdroje annel=suggest&tbm=isch&tbnid=AQOtW8EYj9rjmM:&imgrefurl= annel=suggest&tbm=isch&tbnid=AQOtW8EYj9rjmM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=zGfj4AzURcNnkM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=zGfj4AzURcNnkM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=6rbud1o4MSdu3M:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=6rbud1o4MSdu3M:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=z9ie25z4HGDQmM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=z9ie25z4HGDQmM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=oHwlb6mK5e7IdM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=oHwlb6mK5e7IdM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=LPIUpHjr3Q6csM:&imgrefurl= &rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=LPIUpHjr3Q6csM:&imgrefurl= _