Identifikátor materiálu: EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Složení počítače a základní pojmy
Základy počítačů a kancelářský software
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
Hardware a Software.
Software – aplikace, programy
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Základní součásti PC Základní Škola.
programové vybavení počítače
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Identifikátor materiálu: EU
Základní pojmy V informatice.
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Hardwarové vybavení počítače
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Identifikátor materiálu: EU
Opakování hardware a software.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
Výukový program Poznávání počítače.
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Počítač a jeho složení.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Identifikátor materiálu: EU
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Základní pojmy 2. Hodina + 3. hodina. Informace: 1. data, která se strojově zpracovávají (údaje, hodnoty, čísla, znaky, symboly, grafy,... ) 2. vše co.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Hardware a Software VY_32_inovace_01_infHWSW_08 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: září 2012 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Software počítače - rozdělení
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Informační a komunikační technologie
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
SOFTWARE II Aplikační software.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Mgr. Miroslava Telingerová
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Transkript prezentace:

Identifikátor materiálu: EU - 19 - 4 Anotace Žák dokáže rozdělit osobní počítač na HW a SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ví co je to Hardware a Software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Hardware, Software Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 6. ročník Celková velikost/Datum 3,66 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/září 2011

Rozdělení počítače na dvě základní části. OSOBNÍ POČÍTAČ Rozdělení počítače na dvě základní části.

Osobní počítač se rozděluje na dvě základní části: 1. Hardware (zkratka HW) Je veškeré technické (fyzické) vybavení počítače, jednoduše řečeno, vše na co si můžeme šáhnout (vnější i vnitřní komponenty). vnější vnitřní

Hardware se rozděluje na: Vstupní zařízení Zařízení, pomocí kterého ovládáme chod počítače (klávesnice, myš), dále sem patří např. skener, joystick, mikrofon, webkamera. Výstupní zařízení Zařízení, které nám zobrazuje procesy a jevy počítačové skříně (monitor, tiskárna), dále sem patří např. reproduktory, sluchátka.

Hardware se rozděluje na: Vstupně - výstupní zařízení Zařízení, které plní funkce jak vstupního a výstupního zařízení (dotykový monitor) Počítačová skříň Zpracovává data a řídí chod celého počítače.

Schéma rozdělení HW vstupní výstupní

Osobní počítač se rozděluje na dvě základní části: 2. Software (zkratka SW) Je veškeré programové vybavení počítače. Jsou to veškerá data na instalačních CD, DVD a jiných záznamových médií, která jsou zaznamenána pomocí magnetických impulzů. Textové editory Tabulkové procesory Prezenční manažery Grafické programy Internet a e-mail Hudba video 01011010010100101001001001001001001001

Software se rozděluje na: Základní software Oživuje technickou část počítače. Říká jednotlivým součástkám, co mají dělat. Typický představitel základního softwaru je operační systém (OS). Mezi nejznámější operační systémy patří: Microsoft Windows (nejpoužívanější), Linux, Mac OS, Unix. Windows Mac OS Linux

Software se rozděluje na: Aplikační software Je programové vybavení, které je navrženo a vytvořeno pro řešení nějakého konkrétního problému. Rozděluje se podle způsobu využití na: kancelářské programy (MS Office, Open Office), grafické programy (Corel Draw, AdobePhotoshop), databázové programy, ekonomické a informační programy, zábavné programy (hudební, video, hry, výukové), vývojové programy apod.

Rychlé opakování: Co je to Hardware? Cizí slovo, v překladu znamená železné zboží. Technické vybavení počítače. Programové vybavení počítače.

Tvá odpověď je: SPRÁVNĚ Pokračuj dále >>

Tvá odpověď je: ŠPATNĚ Zkus to znovu >>

A C B D Rychlé opakování: Hardware se rozděluje na? Vstupní, výstupní, vstupně-výstupní a počítačovou skříň Vstupní, výstupní a počítačovou skříň B Vstupní a výstupní zařízení D Vnitřní a vnější část Pokračuj dále >>

Zařaď následující komponenty do správné skupiny? Rychlé opakování: Zařaď následující komponenty do správné skupiny? 1 5 Vstupní Výstupní Vstupní Výstupní 2 6 Vstupní Výstupní Vstupní Výstupní 3 7 Vstupní Výstupní Vstupní Výstupní 4 8 Vstupní Výstupní Vstupní Výstupní

Rychlé opakování: Co je to Software? Veškeré programové vybavení počítače. Veškeré technické vybavení počítače. Veškeré aplikace v počítači.

Tvá odpověď je: SPRÁVNĚ Pokračuj dále >>

Tvá odpověď je: ŠPATNĚ Zkus to znovu >>

Zdroje Vlastní fotografie autora DUMu