Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
VY_12_INOVACE_14_VýSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC_ICT_LUKOVSKÁ SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace

2 Anotace Prezentace „Výstupní zařízení počítače“ slouží k seznámení s terminologií zařízení, která jsou běžně využívána v ICT Autor Mgr. Hana Lukovská Sada DUM Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Předmět Informační a komunikační technologie Očekávaný výstup Ovládat základní obsluhu počítače Klíčová slova Výstupní zařízení PC, monitor, tiskárna, reproduktory, sluchátka Druh učebního materiálu Prezentace Power Point Cílová skupina Žák základní školy praktické Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání - 6. ročník Ověřeno Datum , třída VI. C, pracoviště Komenského Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Zdroj Microsoft Office Clipart

3 VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ POČÍTAČE
Pomocí těchto zařízení se k nám dostávají všechny informace z počítače – VYSTUPUJÍ k nám.

4 Monitor Nám ukazuje veškerou naši práci na počítači. Zobrazuje textové informace (to, co je napsáno) a grafické informace (obrázky, ikony atd.).

5 Tiskárna Pomocí tiskárny můžeme přenést (vytisknout) data (dopis, obrázek, recept z internetu atd.), která máme v počítači na papír. Můžeme tisknout černobíle i barevně.

6 Reproduktory (bedničky)
Nám umožňují slyšet zvukové signály z počítače (hudba, slovo, různé zvukové efekty atd.)

7 Sluchátka Jsou malé reproduktory, které jsou vyrobeny tak, abychom je mohli mít přímo na uších a nikoho neobtěžovali např. hlasitou hudbou, nebo aby naopak někdo nerušil nás.

8 konec 


Stáhnout ppt "SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google