Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního."— Transkript prezentace:

1 Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního počítače

2 Osobní počítač (PC) Dokážete pojmenovat všechny zobrazené předměty?

3 Z čeho se skládá počítač Součásti, ze kterých je počítač složený, nazýváme hardware (hárdvér) Programy, které jsou v počítači nainstalované, nazýváme software (softvér) Hardware by bez softwaru nemohl pracovat Kam zařadíte předměty z předchozího snímku?

4 Hardware Uvnitř počítačové skříně: Procesor „mozek“ počítače Pevný disk slouží k ukládání dat Mechanika DVD-ROM čte CD nebo DVD Periferie: Monitor Klávesnice Myš Reproduktory Tiskárna Nalezneme buď uvnitř počítačové skříně, nebo mimo ni – pak jde o tzv. periferie

5 Software Všechny programy, které jsou v počítači nainstalovány Užitečné programy jako MS Word, MS Excel Počítačové hry, přehrávače hudby a jiný zábavní software Také operační systém (Windows)

6 Pamatujte si: Bez softwaru by byl počítač jen hromada součástek. Bez hardwaru by programy nemohly vůbec pracovat. Nejdůležitější jsou však ruce, které počítač ovládají!


Stáhnout ppt "Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního."

Podobné prezentace


Reklamy Google