Elektrárna Dětmarovice Elektrárna Dětmarovice Elektrárna Dětmarovice postavena v r. 1972-76 a svým výkonem 800 MW je nejvýkonnější elektrárnou spalující.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
3 Separace SO2 a CO2 ze spalin reálné elektrárny Pavel Machač
Advertisements

Princip a popis jaderných reaktoru
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
Rozvodná elektrická síť
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Jaderná energetika.
Hodnocení elektráren - úkolem je porovnat jednotlivé elektrárny mezi sebou E1 P pE1 P E1 vliv na ŽP E2 P pE2 P E2 vliv na ŽP.
Ekonomika provozu a současné trendy v oblasti využívání sluneční energie A5M13VSO-7.
Jaderná energie Výroba paliv a energie.
Zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
Jaderná energie.
Výroba kyseliny sírové
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Popis a funkce elektrárny
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
Energetika. Snímek č. 2 Snímek č. 3 Snímek č. 4.
Brand Energie CZT Brandýs nad Labem.
Elektrárny v ČR.
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
Uhlí Výroba paliv a energie.
Atomové elektrárny.
Tepelné elektrárny.
Tepelná elektrárna.
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Česká republika: Tepelné elektrárny Hospodářský zeměpis
Jaderné Elektrárny.
Klub uživatelů generátorových ochran ABB
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Tepelná elektrárna.
Energetické a ekologické scénáře pro přípravu aktualizace energetické koncepce Poděbrady
Lukáš Feřt, SPŠ dopravní, Karlovarská 99, Plzeň
Odvětví průmyslu Česka
Teplárna Otrokovice a.s.
1 Tvůrci energetické politiky ? Hodnocení variant - ukazatele Vychází se z tzv. analýzy životního cyklu LCA, to je přístup zohledňující náročnost na zajištění.
Simulace provozu JE s reaktorem VVER 1000 Normální provoz i havarijní stavy Zpracovali: M. Kuna, P. Baxant, J. Fumfera.
Využití energie Slunce
VYBRANÉ PARAMETRY ZDROJŮ V PROJEKTU OBNOVY ZDROJŮ ČEZ Michal Říha, ČEZ, a. s. 29. listopadu 2005.
Temelín.
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
Jaderná elektrárna.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Ing. Hana Zmrhalová Název: VY_32_INOVACE_07_CH9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: UHLÍ Anotace:
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 AutorIng. Ivana Bočková Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo.
1 JE – jaderne elektrarny JE – Jaderné elektrárny 2 1 DDZ, rozdělení elektráren, Princip výroby elektřiny, 2 Objev elektronu, Historie JE.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
 ANOTACE:  Prezentace je určena pro žáky 3. tříd, slouží k seznámení se základními pojmy a procvičení práce s textem  OČEKÁVANÝ VÝSTUP:  Žák se orientuje.
Státní energetická koncepce, energetická bezpečnost ČR, energetický systém EU: Jaká budoucnost čeká jádro? Dana Drábová Efektivitu již nelze měřit především.
Ochrana ovzduší IV (pp+ad-blue)
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Vytápění Dálkové vytápění
Vytápění Dálkové vytápění
ESZS cvičení Výpočet tepelného schématu RC oběhu s využitím tepla odváděného z oběhu (užitečně využívané teplo) a dodávkou tepla KVET (kombinovaná výroba.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Uhlí.
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Elektrárenský popílek jako nový sorbent pro snižování emisí CO2
Německo skončí s uhlím do roku 2038 ČTK, Redakce v 13:43
Výroba elektrické energie - obecná část
E1 Přednáška č.4 Tepelný výpočet RC oběhu
Transkript prezentace:

Elektrárna Dětmarovice Elektrárna Dětmarovice

Elektrárna Dětmarovice postavena v r a svým výkonem 800 MW je nejvýkonnější elektrárnou spalující černé uhlí v ČR (černé uhl z Ostravsko-karvinské pánve). V elektrárně jsou instalovány 4 výrobní bloky každý o výkonu 200 MW. Technologické zařízení elektrárny je chlazeno uzavřenými chladícími okruhy doplňovanými vodou z řeky Olše. Všechny spaliny jsou čištěny od oxidu dusíku, síry a popílku. Elektrárna ročně vyprodukuje okolo 3 TWh elektrické energie. Elektrárna se zabývá také výrobou tepla, které dodává především do Orlové a Bohumína.

Kotle mají výšku 60m, pára teplotu 540 o C a tlak 17 MPa

Uhlí stále perspektivní palivo, v současné době se z uhlí vyrábí více než 44% veškeré spotřebované elektrické energie, v Evropě přibližně 1/3, v ČR více než 50%. Průměrná denní spotřeba paliva v elektrárně na jeden výrobní blok je cca 1600 tun uhlí (tj. 32 železničních vagonů). Umístění elektrárny bylo zvoleno s ohledem na blízkost černouhelných dolů OKR. Elektrárna spalovala černé uhlí pouze z místních zdrojů, ale po roce 2000 se začalo v menší míře využívat také hnědé uhlí ze severozápadních Čech a levnější černé uhlí z Polska.

Dětmarovice přežijí r pro těžařskou společnost OKD, která se potácí ve finančních problémech, je to dobrá zpráva. Elektrárenská společnost ČEZ počítá s tím, že severomoravská černouhelná elektrárna Dětmarovice poběží i po roce Každý rok provozu znamená pro OKD odbyt 700 až 900 tisíc tun uhlí. Budoucí provoz elektrárny zajistí investice do snížení emisí oxidu dusíku, jinak by po roce 2016 nesplňovala zpřísněné limity. Emise oxidů dusíku teď průměrně překračují budoucí strop 1,8krát, ale leží pod nynějšími limity. ČEZ počítá s dlouhodobým provozem elektrárny za horizont roku 2025 v souladu se zajištěním dodávky tepla pro Orlovou a Bohumín Dětmarovice přežijí r pro těžařskou společnost OKD, která se potácí ve finančních problémech, je to dobrá zpráva. Elektrárenská společnost ČEZ počítá s tím, že severomoravská černouhelná elektrárna Dětmarovice poběží i po roce Každý rok provozu znamená pro OKD odbyt 700 až 900 tisíc tun uhlí. Budoucí provoz elektrárny zajistí investice do snížení emisí oxidu dusíku, jinak by po roce 2016 nesplňovala zpřísněné limity. Emise oxidů dusíku teď průměrně překračují budoucí strop 1,8krát, ale leží pod nynějšími limity. ČEZ počítá s dlouhodobým provozem elektrárny za horizont roku 2025 v souladu se zajištěním dodávky tepla pro Orlovou a Bohumín