Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Financování Iniciativy Společenství Equal Ing. Václav Čermák Odbor Platební jednotky pro čerpání ESF, MPSV ČR Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ministryně pro místní rozvoj
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Hana Pátrová Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Pracovní setkání 28. června 2007
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Animace škol (šablony)
Interní postupy MAS Brdy
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)

Implementační struktura Zprostředkovatel programů (MF) - 10 PRG – CZ02, CZ04, CZ05, CZ06, CZ08, CZ10, CZ11, CZ13, CZ14, CZ15 Partner programů – příslušné ministerstvo – CZ02, CZ04, CZ06, CZ08, CZ11, CZ14, CZ15 Partner programů z donorských zemí – CZ02, CZ06, CZ11, CZ15

Zprostředkovatel programu Mezi činnosti Zprostředkovatele programu zejména patří, že: připravuje a vyhlašuje výzvu přijímá žádosti, zajišťuje hodnocení a výběr projektů k financování a podepisuje smlouvy o projektu pro každý projekt; ověřuje výstupy projektů a to, zda byly výdaje vykazované konečnými příjemci projektů skutečně vynaloženy s pravidly a předpisy; zajišťuje kvalitu implementace programu a ověřuje pokrok projektů směrem k očekávaným výstupům, mimo jiné prostřednictvím posouzení projektů vypracovává a předkládá zprávy o programu; administruje nesrovnalosti v projektech včetně prevence jejich vzniku zajišťuje IS CEDR pro celkovou administraci projektů realizovaných konečnými příjemci.

Zprostředkovatel programu CZP 1 – Centrum pro zahraniční pomoc – příprava a koordinace – zodpovídá za přípravu programů – zodpovídá za výběr a schválení projektů – zodpovídá za publicitu programu CZP 2 – Centrum pro zahraniční pomoc – realizace, monitorování a hodnocení – zodpovídá za monitoring schválených projektů – zodpovídá za kontrolu průběžných, výročních a závěrečných zpráv o projektech – schvaluje změny v projektech – zajišťuje průběžné kontroly projektů na místě – zajišťuje průběžné posouzení programu vč. vybraných projektů – administruje Fond pro bilaterální spolupráci – opatření B

Zprostředkovatel programu CFCU – Centrální finanční a kontraktační jednotka – vydává právní akty o přidělení finančních prostředků – provádí kontrolu zadávacích řízení – zodpovídá za finanční kontrolu průběžných, výročních a závěrečných zpráv o projektech – administruje a proplácí výdaje v průběhu realizace projektů – zajišťuje závěrečné finanční kontroly projektů na místě – sbírá a šetří nesrovnalosti v projektech – administruje Fond pro bilaterální spolupráci – opatření B – Tabulka kontaktů na projektové manažery CZP2 a CFCU

Partner programu Příslušné ministerstvo (MŽP, MPSV, MK, MZd, MV, MSp) – podílí se na přípravě programu včetně předdefinovaných projektů – podílí se na výběru a schválení projektů (formální kontrola, návrh externích expertů-hodnotitelů, hodnotící komise) – účastní se na publicitě programu (zahájení a ukončení programu, semináře pro žadatele a hodnotitele) – podílí se na monitorování schválených projektů – účastní se schválení podstatných změn v projektech – účastní se kontroly projektů na místě, průběžného posouzení programu vč. vybraných projektů – administruje Fond pro bilaterální spolupráci – opatření A (hledání partnerů) – mimo CZ14

Dokumenty k realizaci projektu Důležité dokumenty k realizaci projektu – Právní akt o přidělení prostředků – Dohoda o partnerství s partnerem projektu – Příručka pro příjemce grantů vč. příloh – aktualizace – Pokyn NKM pro způsobilé výdaje – Pokyn NKM pro VZMR – aktualizace – Pokyn pro žadatele a příjemce, Fond pro bilaterální spolupráci na programové úrovni – opatření B

Děkuji za pozornost