Obchodní dopisy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Advertisements

PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
Normalizovaná úprava obchodního dopisu
© Letohradské soukromé gymnázium o.p.s. Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/ Výuková centra © Letohradské soukromé gymnázium o.p.s.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak psát tiskovou zprávu?
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
VY_32_INOVACE_08_PEK_421_Kop
Zásady elektronické komunikace
Struktura obchodního dopisu a obchodní smlouvy
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
Struktura obchodního dopisu
Struktura obchodního dopisu
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český – 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_16.
Etika v elektronické komunikaci 2008 Uvědomte si, že nejde jen o srozumitelnost zprávy, ale i o vaši vlastní prezentaci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK256.
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Obchodní písemnosti Obchodní písemnosti Ing. Ludmila FRIDRICHOVÁ, Ph.D. Materiály vznikly za podpory grantu FRVŠ 3102/2006.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Typy dopisů korespondence
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK241.
Dopis – úřední Dopis - osobní
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obchodní korespondence
Žádost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Struktura obchodní smlouvy a obchodního dopisu
Příprava šablon obchodní korespondence
Ivana Francová, SOU Liběchov
94.1 Dopis, adresa Jaké dopisy vidíš na obrázcích? Kdo je odeslal?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
DUM I. / 13. pohlednice Bc. Zdeněk Klíma. Pohlednice.
Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6017 NázevPsaní adres na obálku Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
ADMINISTRATIVNÍ STYL.  na obálku se adresa příjemce píše vpravo, adresa odes i latele do levého horního rohu  PSČ (pokud není možné do předtištěných.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Lenka Radošová Volné psaní na téma:
CHYSTÁME SE PSÁT DOPIS POKYNY A RADY ZÁSADY NA ÚVOD O DOPIS JE VIZITKOU AUTORA, ORGANIZACE O S P R Á V N O S T  VĚCNÁ  SLOHOVÁ  JAZYKOVÁ  ESTETICKÁ.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
Psaní pohlednice VY_32_INOVACE_1B_17
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
NÁLEŽITOSTI OBCHODNÍHO DOPISU 2
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
ÚŘEDNÍ DOPIS (formální dopis)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ. DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ.
Transkript prezentace:

Obchodní dopisy

Styly dopisů (EMAIL) Formální - je psán pro lidi u nichž se předpokládá neosobní tón Neutrální - je často psán pro lidi, které autor zná, ale ne moc dobře, nebo lidem, kteří jsou ve formálním vztahu s námi (šéf, kolegové, staří klienti ...) Neformální - je psán přátelům, kolegům z práce nebo lidem, které znám dobře a dlouho

Náležitosti dopisů Hlavička Datum Adresa Oslovení tělo dopisu Závěr Příloha Prostor pro podpis Vaše jméno, podpis

Hlavička = Je záhlaví v horní části dopisu Obvykle se skládá ze jména a adresy, loga či firemního designu, někdy na pozadí vzor. LETTERHEAD DATE INSIDE ADDRESS SALUTATION BODY COMPLIMENTARY CLOSING

Adresa = Je jméno a adresa osoby, které je dopis odeslán z forma anglické adresy: Pan (paní, slečna, paní) X Y 1 Ulice Město poštovní směrovací číslo LETTERHEAD DATE INSIDE ADDRESS SALUTATION BODY COMPLIMENTARY CLOSING

Oslovení = Zdvořilý pozdrav na začátku dopisu, například "Vážený pane" LETTERHEAD DATE INSIDE ADDRESS SALUTATION BODY COMPLIMENTARY CLOSING

Tělo dopisu = Hlavní část dopisu Obsahuje více odstavců Je ta část, kdy budeme psát to, co potřebujeme Je to nejdůležitější část LETTERHEAD DATE INSIDE ADDRESS SALUTATION BODY COMPLIMENTARY CLOSING

Konec = Zdvořilá a přátelská poslední věta napsána na konci dopisu Běžné uzávěry: S pozdravem Čeká na vaši odpověď Děkuji vám za váš čas S přáním všeho nejlepšího LETTERHEAD DATE INSIDE ADDRESS SALUTATION BODY COMPLIMENTARY CLOSING

Příloha = Zvláštní dokument nebo obrázek (nebo jiná věc), který je poslán s dopisem nebo e-mailem Enclosure - používáme toto slovo ve spojení s písmeny Attachment - používáme toto slovo v souvislosti s e-maily

Důvod psaní obchodních dopisů informovat zeptat se přesvědčit poděkovat Nabízet zboží nebo služby Pro objednání zboží nebo služby Chcete-li si stěžovat Atd

Resources: http://en.wikipedia.org/wiki/Letterhead https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070814130343AA W9eT4 www.pixabay.com