Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Ing. Stanislava Správková
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Ing. Stanislava Správková
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Síť pobytových služeb pro seniory Pobytové služby nesmějí řešit nedostatek financí uživatelů terénních služeb, ani nedostatečnou síť terénních služeb.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Integrovaný regionální operační program
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
SmoČR a senioři v obcích
Ing. Stanislava Správková
Dobrý život v našich obcích – pro všechny Iva Holmerová, Radka Vepřková, Olga Starostová Petr Wija et al. CELLO-ILC-CZ.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Klíčové aktivity projektu
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne

Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský Je třeba zakotvit pojem „komunitní“ Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Jihočeského kraje 2014 – 2016 (aktuální), každý rok Akční plán SPRSS jihočeského kraje, nyní je aktuální pro rok 2015, je klíčové plánování na nižší úrovni vícezdrojové financování: státní rozpočet, krajský rozpočet, obecní rozpočet, příjmy od uživatelů, ostatní budoucnost - zpracování Akčního plánu SPRSS pro rok 2016

Úspěchy a praktické přínosy komunitního plánování pro region Ing. Miroslav Kotoun posílení a zásadní rozšíření komunikace mezi městem (ORP), poskytovateli i ostatními obcemi v území co se naplánovalo, bylo realizováno!!! rozvinutí spolupráce s menšími obcemi Služby jsou většinou ve větších městech, a proto díky plánování jsou zapojeny i menší obce, které by jinak neměly potenciál řešit problémy

Dobrá praxe v komunitních službách Hana Rabenhauptová na MÚ funkce garanta pro samosprávu a komunitní plánování vzniklo DVD a katalog o sociálních službách, zavádějí tzv. „kulaté stoly“, „veřejná projednávání“, „studentská fóra Zdravého města“ pexeso o sociálních službách propojování dokumentů do Strategického plánu rozvoje města odborné sociální poradenství komunitní plánování zapojuje všechny účastníky systému sociálních služeb zvyšuje efektivitu investovaných finančních prostředků

Komunitní služby v kraji Vysočina Mgr. et Bc. Petr Krčál plánují spolupráci se soukromým sektorem – PPP projekt v Humpolci stárnutí populace se velmi výrazně promítá do života v kraji Vysočina, narůstá počet seniorů, ale také seniorů s těžkým zdravotním postižením vysoká poptávka po pobytových zařízeních postupně budují síť chráněného bydlení zásadní průlom v zavádění komunitních služeb proces transformace ústavů sociální péče pro lidi s mentálním postižením, postupně nahrazováno sítí lůžek komunitních domácností

Evropský přehled služeb komunitní péče o seniory a australské zkušenosti Dale Stevenson Krize a výzvy: Rostoucí poptávka Zaostávající nabídka Přílišné spoléhání na neformální péči a následné dopady Zdroje finanční prostředky a vyškolená a flexibilní pracovní síla Přístup ke komunitní péči v některých evropských zemích Německo Malta Velká Británie Francie

Budoucnost komunitních služeb v České republice Ing. Radka Soukupová Klasifikace a rozdělení sociálních služeb Přínosy komunitních sociálních služeb Problémy zajištění péče v přirozeném prostředí – omezená nabídka – omezený přístup i k jiným veřejným službám – nedostatečná podpora pečujících osob – přechod ústavních prvků do komunitních služeb Podpora komunitních služeb – Operační program zaměstnanost – Integrovaný regionální operační program – priority MPSV v oblasti financování provozních nákladů – systémová podpora individuálním projektem MPSV „Život jako každý jiný“

Děkuji za pozornost !!! Příjemný večer Za Mgr. Veronika Láchová