Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/28.0217 Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky
Advertisements

Informační systém krizového řízení kraje
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Akademické orgány vysokých škol
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
GNU/Linux a bezpečnost v akademických sítích České vysoké učení technické v Praze Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Katedra softwarového inženýrství.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Informační podpora při krizovém řízení
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Den otevřených dveří – hod – hod. Přijímací řízení –
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Katedra elektrotechniky
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu a se stále širším používáním řady nebezpečných látek a podobně se jako prioritní v oblasti požární ochrany a bezpečnosti průmyslu jeví problematika zajištění bezpečnosti průmyslových technologií, následně vliv havárií na životní prostředí a zajištění funkčnosti technologií, které v případě požáru nebo havárie musejí zůstat v provozu, tedy funkční, aby nedošlo k ohrožení osob nebo zasahujících jednotek. Tato skutečnost vyžaduje zodpovědnější přístup a vyšší kvalifikaci jak právnických a podnikajících fyzických osob, tak i jejich zaměstnanců k zabezpečení objektu z hlediska požární ochrany, bezpečnosti práce a bezpečnosti technologií, aby byl omezen vznik nežádoucích mimořádných situací. Jednou z možností snížení případných následku těchto mimořádných situací je možnost vzdělávání v této oblasti. Ze statistických údajů a současné bezpečnostní situace, nejen v Evropě, ale i v celém světě vyplývá nutnost zvýšení informovanosti a vzdělávání v oblasti možných rizik, která přináší rozvoj společnosti. Na základě analýzy požadavků a potřeb zaměstnavatelů absolventů Fakulty bezpečnostního inženýrství, kterými jsou převážně orgány státní správy a samosprávy, zejména Hasičský záchranný sbor České republiky a Policie České republiky, kde je kariérní postup zaměstnanců spojen s dosaženým vzděláním, tedy nutností dosažení bakalářského popř. magisterského titulu, kdy tuto skutečnost upravují právní normy platné v daných oblastech, se jeví jako potřebné poskytnout formu studia (jak v prezenční tak kombinované formě), které naplní jak představy potenciálních studentů o kvalitním studiu, tak představy např. zaměstnavatelů, v případě kombinovaných studentů, o časové vytíženosti jejich zaměstnanců ze strany vysoké školy. Je předpoklad, že tato skutečnost bude vítaná také ze strany dalších zaměstnavatelů současných i potenciálních studentů Fakulty bezpečnostního inženýrství a studenty samotnými také. Předkládaný projekt svou koncepcí řeší posílení flexibility jednotlivých oborů ve specializaci vzhledem k požadavkům praxe a tak zvyšuje atraktivitu jednotlivých studijních oborů pro studenty. Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Fakulta bezpečnostního inženýrství realizuje od v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblasti podpory vysokoškolské vzdělávání, grantový projekt s reg. číslem CZ.1.07/2.2.00/ „Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrství“. Co je cílem projektu a pro koho je projekt určen? Hlavním cílem realizovaného projektu je inovace současné soustavy a obsahu akreditovaných studijních oborů Fakulty bezpečnostního inženýrství ve studijním programu Požární ochrana a průmyslová bezpečnost. Cílem této inovace je dosažení propojení výukové činnosti s činností výzkumnou a vývojovou, formou zapojení zahraničních odborníků a odborníků z praxe do inovace výuky a jejího obsahu a také do samotného procesu učení, což povede k větší flexibilitě a kreativitě absolventů. Dílčím cílem předkládaného projektu je nastavení modulárního systému výuky v rámci akreditovaných předmětů, které usnadní studentům FBI jejich profilování v rámci zvoleného oboru. Cílovou skupinou realizovaného projektu jsou studenti prezenční a kombinované formy studia studijního programu Požární ochrana a průmyslová bezpečnost v bakalářských oborech Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu, Havarijní plánování a krizové řízení, Bezpečnost práce a procesů a Technika bezpečnosti a osob majetku a v navazujících magisterských oborech Technika požární ochrany a bezpečnost průmyslu, Bezpečnostní plánování, Bezpečnostní inženýrství a Technická bezpečnost osob a majetku. Výukové texty budou vytvářeny týmem odborníků a pedagogů Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava, Fakulty bezpečnostního inženýrství a cílem je vytvořit systém, který bude otevřeným a flexibilním prostředím s možností vzdělávání kdykoliv a kdekoliv.Kontakt: Ing. Jiří Serafín, Ph.D. (manager projektu) tel