Česká asociace životního prostředí Autor obrázku: Michal Bártík.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Institut environmentálního inženýrství 546
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Operační program Životní prostředí
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
OKO pro výzkum nových technologií Pracovní setkání inovačních firem Konsorcium: BIC Brno, spol. s r.o. Grantika CS, a.s. Regionální poradenská agentura,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Česká asociace životního prostředí
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Operační program životní prostředí
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Česká asociace životního prostředí Autor obrázku: Michal Bártík

Česká asociace životního prostředí Řízení asociace: Stanislava Barantálová ( Zakladatelé asociace: Ing. Ivo Šlajer prezident ČASŽP Tel: Ing. Jaromír Polák viceprezident ČASŽP Tel: Ing. Peter Repčík viceprezident SASŽP Tel: DŮLEŽITÉ INFORMACE A KONTAKTY:

Česká asociace životního prostředí Sdružení ČASŽP je odborné společenství fyzických a právnických osob a nevládní výběrová organizace Lidé v ČASŽP mají společný cíl a to zlepšení kvality životního prostředí KDO JSME?

Česká asociace životního prostředí Zaměření ASOCIACE na: a/ rozvoj vzdělávání a výchovy v oblasti zlepšení kvality životního prostředí b/ výzkum a informační služby v oblasti ochrany a zlepšování kvality životního prostředí c/ ochrana životního prostředí a ochrana zdraví obyvatelstva d/ služby na podporu regionálního rozvoje a zaměstnanosti e/ spolupráci na bázi dohod s podnikatelskými subjekty

Česká asociace životního prostředí PROSTŘEDKY K DOSAŽENÍ CÍLŮ: 1.Příprava projektů 2.Organizování: konferencí workshopů seminářů kurzů školení diskusí výstav 3. Publikační a poradenské činnosti

Česká asociace životního prostředí Soustředit nejlepší odborníky z akademické i podnikatelské sféry z vybraných oblastí ochrany a zlepšování životního prostředí Vzdělávání a zvyšování vědomí / i právního / občanů v oblasti životního prostředí Vytvořit prostor pro vyjádření názorů a názorovou polemiku odborné a široké veřejnosti na řešení problémů při ochraně životního prostředí Umožnit každému občanovi aby našim prostřednictvím poukázal na znečištění životního prostředí, jakož i možnosti nápravy Prezentovat a informovat veřejnost o nových řešeních a technologiích určených na ochranu životního prostředí CÍLE ČASŽP:

Česká asociace životního prostředí 1.Unikátní vzdělávací témata 2.Vlastní časopis Eko – bio enviro 3.Odborné prezentace i v cizím jazyce 4.Investiční vodohospodářské projekty 5.Investiční energetické projekty 6.Přeshraniční spolupráce 7.Spolupráce s médiemi 8.Spolupráce s významnými subjekty z podnikatelského prostředí v ČR a v SR NAŠE ČINNOSTI:

Česká asociace životního prostředí a/ Voda · Úprava vody · Úpravna vody · Vodovod · Čistírna průmyslové odpadní vody · Vodní elektrárna · Malá vodní elektrárna Projekty: Autor obrázku: Michal Bártík

Česká asociace životního prostředí b/ Protipovodňová ochrana Revitalizace a úprava toku, poldry, jezy, malé vodní nádrže, hráze Sanace lesních cest, svážnic, přibližovacích linek, strží, odrážek Vodozádržné opatření (prehrádzky, záchytné a vsakovací pásy) Protipovodňová ochrana pro: obce, města, dopravní komunikace, lesy, pole, louky, čističky vod, benzinové čerpací stanice, vodárenské objekty, ochrana před škodami z povodní Systém včasného varování před povodněmi, požáry a jinými mimořádnými událostmi

Česká asociace životního prostředí c/ Alternativní technologie pro využití energie slunce · Solární termické systémy na předúpravu TUV s podporou do vytápění d/ Úsporné zdroje energií · Tepelná čerpadla · Rekuperace a řízené větrání e/ Vzdělávání. základy podnikatelského myšlení žáků základních škol.. propojení praxe na vzdělávací systém SŠ při aplikaci vědomostí z oblasti energetiky, obnovitelných zdrojů, snižování energetické náročnosti a snižování tvorby emisí

Česká asociace životního prostředí Negativní vliv znečištění životního prostředí na zdraví lidí Úprava vody Ochrana krajiny a přírody před požáry - preventivní opatření Protipovodňová opatření Vodozádržná opatření Hydrologie Výzkum a vývoj bioremediačných technologií Témata vzdělávání:

Česká asociace životního prostředí Světelné znečištění Včasné varování před mimořádnými událostmi - požáry, povodně, atd … Alternativní zdroje energií Minimalizace emisí z průmyslových provozů Čištění odpadních vod z provozů povrchových úprav kovů a plastů Čištění odpadních vod z průmyslových provozů Témata vzdělávání:

Česká asociace životního prostředí -Protože ČASŽP je organizací, kterou zajímá názor široké veřejnosti a je schopna díky svým odborníkům pomoct při realizaci projektů i laikům! -Záleží nám na lidech v okruhu naší působnosti! -Ceníme si každé nové myšlenky a nápadu! Proč si vybrat ke spolupráci ČASŽP?

Česká asociace životního prostředí Navštivte naše internetové stránky: Pokud chcete vědět více:

Česká asociace životního prostředí Děkuji za pozornost! Bc. Martina Langová

ZDROJ: