Mezinárodní konference „Zpětný odběr 2015“ Letošní, již pátá mezinárodní konference, se bude zabývat těmito tématy:  hodnocením současného stavu zpětného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

Kolektivní systém ASEKOL Pilotní projekt sběru elektrických a elektronických hraček pod záštitou Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Zákon o sociálních službách
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
managementu znalostí podle
Personální řízení a jeho úloha v podniku
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Význam informací v podnikání
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Hospodářská politika státu
Podnikatelské prostředí: Makroprostředí
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Lidé s postižením mohou být zaměstnávání za fair play podmínek a jejich zaměstnavatelé mohou být konkurenceschopní ! Lenka Kohoutová, předsedkyně správní.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Horizontální témata EU
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Společné povinné vzdělávání: utopie nebo nezbytnost? Jana Straková Sociologický ústav AV ČR.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
Důvody vstupu na zahraniční trhy
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
Elektroodpad… Je vysloužilé elektrozařízení, kterého se chceme zbavit… Jedná se o všechna zařízení, která fungují na elektrický proud nebo na baterky…
REMOBIL NEZISKOVÝ PROJEKT SBĚRU POUŽITÝCH MOBILNÍCH TELEFONŮ.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Tisková konference ČMKOS
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Společensky odpovědné podnikání
Ekonomika malých a středních podniků
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Tisková konference ČMKOS
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Mezinárodní konference „Zpětný odběr 2015“ Letošní, již pátá mezinárodní konference, se bude zabývat těmito tématy:  hodnocením současného stavu zpětného odběru,  zkušenostmi z okolní zemí,  rozšířením odpovědnosti klientů a implementaci do legislativy,  kompetencemi jednotlivých aktérů systému,  efektivitou jednotlivých procesů, A podle Václava Moravce – „O čem se bude po dnešku mluvit?“ „Jsou současná pravidle nastavena správně a účelně?“

Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech stanoví skupiny elektrozařízení: 1. Velké domácí spotřebiče 2. Malé domácí spotřebiče 3. Zařízení informačních technologií a telekomunikační zařízení 4. Spotřebitelské zařízení a solární panely 5. Osvětlovací zařízení 6. Elektrické a elektronické nástroje (s výjimkou velkých stacionárních průmyslových nástrojů) 7. Hračky, vybavení pro volný čas a sporty 8. Lékařské přístroje (s výjimkou všech implantovaných a infikovaných výrobků) 9. Přístroje pro monitorování a kontrolu 10. Výdejní automaty

Měl bych vysvětlit úlohu NRZP ČR pří zpracování elektroodpadu. Společnost ASEKOL, největší kolektivní systém pro sběr a recyklaci elektroodpadu v ČR, dlouhodobě spolupracuje s chráněnými dílnami v celé republice (aktuálně jich je sedm). Dodává jim elektroodpad a platí jim za jeho zpracování. NRZP ČR plní tyto úlohy:  garanta serióznosti chráněných dílen  čistoty výběrových řízení  rozvíjení systému podporovaného zaměstnávání  participace na dalších projektech

Projekt „KORUNA ZA KILO“  Společný projekt fy. ASEKOL a NRZP ČR  Odstartoval – za kilo odevzdaného elektroodpadu koruna na rekvalifikaci OZP  Lidé se ZP potřebují pracovat a ne jen dostávat dávky – práce přináší nejen finanční efekt, ale především socializaci jedince  NRZP ČR realizuje s pomocí prostředků EU dva rekvalifikační projekty – 40 lidí se ZP  Projekt šťastně spojuje ekologii a recyklaci se sociální problematikou

Euroatlantická civilizace má před sebou několik zásadních výzev.  Úbytek zdrojů – jejich nerovnoměrné rozložení  Růst skupin, které jsou na okraji společnosti - nestabilita společnosti  Nedostatek pracovních příležitostí – frustrace, nespokojenost se svým životem  Znečištěné prostředí  Nestabilní ekonomický vývoj

Jak na tyto výzvy reagovat?  Úbytek zdrojů lze řešit dvěma způsoby - technologickým pokrokem, ale také recyklací surovin – jejich maximálním využitím  Růst skupin na okraji společnosti je možná největší hrozba naší civilizace – hrozí destrukce našeho způsobu života, je naší odpovědností začleňovat je do společnosti  Vysoká míra nezaměstnanosti je dalším nebezpečím nestability společnosti – proto všechny projekty, které zajišťují pracovní uplatnění, je nutné podporovat  Jsme povinni využít maximálně suroviny, recyklovat a získávat zdroje jejich opětovného využití  Každý projekt zaměřený na zaměstnanost má vliv na ekonomiku

Projekt „KORUNA ZA KILO“  Je jedním z projektů, které reagují na současné výzvy  Je zaměřen na recyklaci surovin, tudíž je i ekologický. Čím více budeme recyklovat, tím méně bude skládek a spaloven  Poskytuje práci OZP, tedy je zaměřen na skupinu, která je ohrožena společenským vyloučením  Nabízí pracovní příležitosti, a to těm, kteří jsou na trhu práce jednou z nejohrozenější skupin – jen každý třetí z deseti OZP je ekonomicky aktivní. Je to jeden z klíčových problémů lidí se zdravotním postižením. Jejich vyšší míra zaměstnanosti vytváří nižší tlak na dávky a zlepšuje ekonomiku společnosti.

Společenská odpovědnost firem  ASEKOL svými projekty jednoznačně ukazuje co je společenská odpovědnost firem  Náš společný projekt má multiplikační efekt  Věřím, že projekt „KORUNA ZA KILO“ není prvním a posledním projektem  Společně ukazujeme cestu, že spolupráce firmy a spolku může být velmi efektivní a společensky přínosné, neboť současně také vytváříme klima k odpovědnému chování jednotlivce  Přejme si, aby takových spojení bylo co nejvíce.

Dámy a pánové, děkuji Vám za pozornost. Mgr. Václav Krása