Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Nabídka personálních služeb
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc kandidát na funkci děkana FPF SU
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Personální strategie mezinárodní firmy
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Ostravská univerzita (1991 → )
Systém zajišťování kvality na UK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kariérové poradenství a podnikavost
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství jako budoucí potenciál  Víceúrovňové sledování kvality činností od úrovně rektorátu školy Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?2

Význam hodnocení školy Dosah pravidelných interní hodnocení kvality školy: strategický – aktualizace strategických plánů školy pro objektivní posuzování rozvoje stávajících a přípravy nových studijní programů a oborů ekonomický – budování systému manažerského účetnictví: primární eliminace neefektivních výdajů taktický – úprava metod řízení a výkonu činností v jednotlivých procesech školy v rámci zpětné vazby Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?3

Provedení interního hodnocení školy Cílem nastavení kapitol: ◦ Měřitelnost ◦ Zaměření na přidanou hodnotu školy ve společnosti ◦ Propojenost a srovnatelnost interního a externího hodnocení ◦ Rovnocennost zvolených ukazatelů školy Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?4

Stávající standardy hodnocení na VŠKV Důraz kladen zejména na: Hospitace Jednotnost v přístupu k výuce Srovnatelnou úroveň bakalářských prací Dosažení absolutoria na základě výsledků studia v systému SZZk Plné nahrazování výuky Propojení teorie a praxe ve zvolených metodách a personálním zajištění výuky Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?5

Kapitoly sladěné s požadavky MŠMT 1) Specifická role školy ve společnosti 2) Studenti a absolventi 3) Pedagogická činnost 4) Věda a výzkum 5) Zaměstnanci školy 6) Hodnocení práce pracovišť VŠKV a výukového centra Praha 7) Servisní zázemí školy 8) Perspektiva školy Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?6

Příklad kapitoly v hodnocení na VŠKV  Pedagogická činnost – kritéria: analýza překrývání studijních oborů sledování kvality výuky použití různých metod výuky role CŽV kritéria pro realizaci bakalářských prací pravidla pro SZZk a obhajoby bakalářských prací rozvoj odborných a pedagogických kompetencí vyučujících Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?7

SWOT analýza VŠKV PřednostiSlabiny -vedení výuky zachovávající a budující principy veřejných vysokých škol -přímé spojení teorie a praxe ve výuce -individuální přístup ke studentům (přátelské, ale náročné prostředí) -vyžadované standardy SZZk a bakalářských prací -povinné stáže studentů v praxi -vytváření pracovního a organizačního zázemí pro vyučující -absence zahraničních výměnných pobytů -podíl pracovníků v pracovním poměru a jiných formách spolupráce -zajištění transparentního kariérního růstu zaměstnanců -oborová účast v grantových projektech -průběžná práce s absolventy -mimoškolní aktivity budující trvalou kulturu školy PříležitostiRizika -vybudování magisterského stupně studia -přerod odborného čtvrtletníku VŠKV o.p.s. na recenzovaný neimpaktovaný časopis -užší spolupráce s Karlovarským krajem s výhodou jediné VŠ se sídlem v kraji -rozšíření nabídky studia ve smyslu integrace rozdílných sociálních skupin: zdravotně postižení, sociálně slabí, zahraniční studenti -ztráta pozice mezi soukromými VŠ ustrnutím na pozici bakalářského stupně studia -vyšší průměrný věk docentů a profesorů ve vztahu k započatým habilitačním řízením u pedagogů s dosaženým titulem Ph.D. -„zapouzdření se“ okrajovou spoluprací s ostatními VŠ -využívání pouze nájemních výukových prostor Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?8

Propojení hodnocení a rozvoje školy Důsledky hodnocení pro rozvoj školy: ◦ Snižování nákladů při optimalizaci výuky ◦ Řada podnětů pro efektivitu nového informačního systému ◦ Zavedení systematické spolupráce s absolventy ◦ Studentská odborná a vědecká činnost Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?9

Oblasti k intenzivnímu sledování kompetentními orgány Akreditace – vazba studijních programů na skutečné potřeby praxe Výuka – nadhled, aktuálnost a intenzita práce pedagoga Mezinárodní spolupráce – výměnné pobyty pro studenty a pedagogy, projekty Zázemí školy – prostory, studijní zdroje, klientský přístup Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?10

Co je kvalita v terciálním vzdělávání?  Uplatnitelnost akreditovaného studia v budoucí práci studentů  Formování občanských kompetencí a proaktivního jednání u studentů  Rozvoj vědeckého poznání – aplikace a popularizace  Poskytování různých forem vzdělávání veřejnosti Jaké efekty plynou z hodnocení kvality pro rozvoj školy?11

Propojení interního hodnocení a rozvoje školy Pravidelné interní hodnocení kvality činností vysoké školy je úvodním i klíčovým krokem k vytvoření aktuálního rozvojového plánu školy.