Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Celostátní síť pro venkov
Evropský sociální fond v ČR
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
EURES – vaše práce v Evropě
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) – osa Mikrofinancování/sociální podnikání Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Pracovní setkání středních škol
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie

Program je řízen přímo Evropskou komisí. Zaměření Cílem je podpořit zaměstnanost a sociální ochranu, bojovat proti sociálnímu vyloučení a chudobě a zlepšit pracovní podmínky. Administrace Program je řízen přímo Evropskou komisí. Finanční rámec 2014 - 2020 - 920 000 000  €

Program sdružuje tři existující nástroje: Komunitární program Progress Síť EURES Nástroj mikrofinancování Progress Alokace na jednotlivé osy Komunitární program Progress – 550 mil. EUR Síť EURES – 170 mil. EUR Nástroj mikrofinancování Progress – 200 mil. EUR

Síť EURES Poskytuje informace, poradenství a nábor / umístění, služby zaměstnavatelům, uchazečům o zaměstnání a všem občanům, kteří chtějí pracovat v jiné zemi EU. EaSI bude financovat hlavní činnosti na úrovni EU, zatímco vnitrostátní činnosti mohou získat finanční prostředky z ESF. Oblasti podpory: Vytvoření a správa digitální platformy EURES Job Mobility Portal Školení poradců EURES Financování projektů zaměřených na Přeshraniční partnerství a Cílené programy mobility

Mikrofinancování / sociální podnikání Oblasti podpory: Poskytování mikroúvěrů pro zranitelné skupiny a mikropodniky Podpora sociálního podnikání Je zaměřen na podporu poskytovatelů mikroúvěrů.

Komunitární program PROGRESS Zaměření Zaměstnanost, zejména boj proti nezaměstnanosti mladých lidí Sociální ochrana, sociální začlenění a snížení a prevence chudoby Zlepšování pracovních podmínek Cíle usnadňovat sdílení informací podporující začlenění, vzájemné učení a dialog, poskytovat finanční podporu pro testování inovací v oblasti sociální politiky a trhu práce, poskytovat finanční podporu organizacím za účelem zvýšení jejich schopnosti rozvíjet, propagovat a podporovat provádění nástrojů a politik EU.

Oprávnění žadatelé OBECNĚ zejména: Národní, regionální a místní orgány veřejné správy Úřady práce Sociální partneři Nevládní organizace Vysokoškolské instituce a výzkumné ústavy Národní statistické úřady KONKRÉTNĚ: Oprávnění žadatelé jsou vždy uvedeni ve výzvě Evropské komise

Zásady pro předkládání projektů Žádné investiční aktivity Žádné aktivity, které lze realizovat v rámci strukturálních fondů Vždy je nutné spolufinancování Obvykle požadováno partnerství se státy EU nebo EHP (specifikováno ve výzvě)

Příklady financování Analýzy, obsahově spadající do některé ze sekcí programu Inovativní řešení problémů v oblasti zaměstnanosti a sociální politiky Školení, konference a semináře – výměna „dobré praxe“ Vytváření mezinárodních sítí pro výměnu zkušeností v oblastech spadajících do jednotlivých sekcí programu Kampaně pro zvýšení povědomí veřejnosti o sociální politice a politice zaměstnanosti

Kde hledat výzvy https://www.google.cz/#q=dg+empl

Kde hledat výzvy http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en

Kde hledat výzvy http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=425&furtherCalls=yes

Internetové stránky MPSV

Internetové stránky MPSV http://www.mpsv.cz/cs/

Internetové stránky MPSV http://www.mpsv.cz/cs/

Internetové stránky MPSV http://www.mpsv.cz/cs/

Internetové stránky MPSV

Internetové stránky MPSV

Internetové stránky MPSV

Celková koordinace v ČR – odbor EU a mezinárodní spolupráce MPSV Metodické řízení Tvorba internetových stránek Propagace KP PROGRESS Pomoc při zpracování návrhů projektů Pomoc při hledání partnerů Poskytování finančních prostředků na spolufinancování projektu

Podpora spolufinancování Formou dotace z rozpočtu MPSV Příspěvek MPSV může činit až 100% spolufinancování Na příspěvek MPSV však není právní nárok O spolufinancování je třeba požádat MPSV včas

Poskytnutí národního spolufinancování z rozpočtu MPSV Průběh Žadatel zpracuje návrh projektu Žadatel předloží návrh projektu MPSV Návrh projektu je posouzen Stálou schvalovací komisí MPSV neschválení : žadatel se může pokusit získat finanční prostředky z jiných zdrojů (vlastní zdroje, půjčka, úvěr) schválení: 1) Rozhodnutí MPSV o poskytnutí spolufinancování 2) Předložení projektu žadatelem Evropské komisi (tj. AŽ PO schválení MPSV) : - schválení EK → převod finančních prostředků z rozpočtu MPSV na účet žadatele - neschválení EK →

Kontaktní osoby KONZULTACE A METODICKÁ POMOC: Ing. Jitka Zukalová, odbor EU a mezinárodní spolupráce, email: jitka.zukalova@mpsv.cz, tel. 221 922 118 VĚCNÉ DOTAZY Projekty v sekci Zaměstnanost: Mgr. Iveta Gawelczyková, odbor trhu práce MPSV, oddělení koncepcí a strategií trhu práce, e-mail: iveta.gawelczykova@mpsv.cz, tel.: 221 923 248 Projekty v sekci Sociální ochrana a začleňování: Mgr. Klára Vítková-Rulíková, odbor sociálního začleňování MPSV, oddělení politiky sociálního začleňování, e-mail: klara.vitkova@mpsv.cz, tel.: 221 924 051 Projekty v sekci Pracovní podmínky: Ing. Jaroslav Hlavín, odbor služeb trhu práce MPSV, oddělení bezpečnosti práce, e-mail: jaroslav.hlavin@mpsv.cz, tel.: 221 922 301

Děkuji za pozornost.